Тазгодишното издание е посветено на големия театрал Борислав ЧакриновПоказват над

...
Тазгодишното издание е посветено на големия театрал Борислав ЧакриновПоказват над
Коментари Харесай

Започва фестивалът “София филм фест на брега”

Тазгодишното издание е отдадено на огромния театрал Борислав Чакринов

Показват над 20 пълнометражни компания

22- рото издание на фестивала “София филм фест на брега ” ще се организира от 21 до 29 март в Бургас. Мястото и програмата на най- чакания кинофест край морето са известни. Събитието ще се организира в центъра на града- в Културен дом НХК, на площад „ Тройката “.  

Тази година  кинофестивалът е отдаден на огромния театрал, съидейник, другар и един от основоположниците на “София филм фест на брега ” Борислав Чакринов, който ненадейно ни напусна.  Вълнуващият кино маратон ще покаже над 20 пълнометражни кино лентата.

Журито, с ръководител художественият началник на фестивала проф. Георги Дюлгеров, и членове- Александра Ингилизова, Диана Саватева, Лорис Мануелян, Мария Бенчева, -Хиндо, Слави Георгиев, Стефани Райчева и бургаският артист Никола Парашкевов, ще присъди “Сребриста чайка ” на най-хубавия филм.  Наградата ще е оспорвана измежду 18- те ленти от конкурсната стратегия.

Киноманите чакат с голямо неспокойствие и събитието, което ще подсети на бургазлии, че градът край морето ненапразно носи славата на средище на духовността и че Бургас е град на театрали, художници и поети. Още на 21 март, в Културен дом НХК в Бургас, ще бъде излъчен документален филм за бургаския трагичен спектакъл “Адриана Будевска ”, който се назовава “Отвъд завесата ”. Дело е на режисьора  Слави Георгиев. Планирана е и среща с създателите на лентата, която ще се организира на същото място, само че на идващия ден, след прожекцията. Зад камерата е известният бургазлия Христо Димитров - Хиндо, който, дружно със Слави Георгиев, е и съсценарист.  

Заснети са шивачки, гримьор, реквизитор, железар, дърводелец, театралните служащи и други чиновници, които театралната аудитория в никакъв случай не вижда. 

Авторите на „ Отвъд завесата “ споделят, че филмът е в памет на техните колеги- реквизитора Димитър Илиев, озвучителя Георги Панайотов и огромния Борислав Чакринов, който бе на кормилото му 20 години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР