Тазгодишното 37-мо издание на Киномания ще бъде окрито с филма

...
Тазгодишното 37-мо издание на Киномания ще бъде окрито с филма
Коментари Харесай

Джони Деп и Уди Алън идват на Киномания

Тазгодишното 37-мо издание на Киномания ще бъде окрито с кино лентата „ Уроците на Блага “ на 16 ноември в най-голямата зала на Националния замък на културата - зала 1.

На 18 ноември от 19:00 ч. фестивалът се завръща в зала 1, с цел да срещне публиката с „ Жан дю Бари: Фаворитката на краля “. Дългоочакваният филм на Майуен с присъединяване на Джони Деп беше в центъра на откриващата церемония на кинофестивала в Кан. Филмът споделя за срещата сред френския крал Луи XV и млада жена от работническата класа, надхвърлила упованията на заобикалящите я сплетничещи благородници.

Освен Деп, който за първи път играе на френски език, в функциите на Жана Воберние и персонажите от двора на краля се превъплъщават самата Майуен и именити френски артисти като Бенжамен Лаверн, Мелвил Пупо, Пиер Ришар и Паскал Грегори.



Само ден по-късно, на 19 ноември в зала 1 още веднъж ще звучи френска тирада, този път в „ Чист шанс “, 50-ият филм на Уди Алън като режисьор. След “Всеки споделя „ Обичам те “ и „ Полунощ в Париж “ Алън се връща във френската столица, с цел да снима история за ролята на шанса и случайността.

„ Чист шанс “ е роман за Фани и Жан, привидно идеална фамилна двойка, чийто живот поема в непредвидена посока, откакто Фани среща някогашен съученик. Следва невярност и преднамерено закононарушение.

Следващият фестивален уикенд в програмата на Киномания е обвързван с имената на други двама от най-значимите модерни режисьори – Люк Бесон и Ридли Скот.



На 25 ноември в зала 1 публиката ще се потопи в забележителния „ Наполеон “ на Ридли Скот. Нетипичен биографичен филм, в който Хоакин Финикс и Ванеса Кърби се вживяват в комплицираните връзки сред Наполеон и императрица Жозефина, а Ридли Скот предлага своя прочит на бързото, безмилостно нанагорнище към властта на една от най-разпознаваемите персони от международната история.



На 26 ноември, още веднъж от 19:00 ч. Киномания ще показа „ Догман “, определян като най-хубавия филм на Люк Бесон от години насам. Кейлъб Ландри Джоунс влиза в ролята на млад мъж, белязан от тираничния си татко, който обаче намира избавление в любовта на армията от кучета, за които се грижи. Фантастичен, безумен филм с грандиозни образни резултати, бързи екшън подиуми и извънредно въздействаща музика.

" Киномания " ще се организира в НДК - зала 1 и кино „ Люмиер “, както и в партньорските ни кина: „ Одеон “, Дом на киното, Евро Синема, G8, кино „ Влайкова “ и зала „ Славейков “, а също и в „ Лъки Дом на киното “, Пловдив и във ФКЦ – Варна. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР