Тазгодишният спектакъл ще остане в историята и с оригиналната си

...
Тазгодишният спектакъл ще остане в историята и с оригиналната си
Коментари Харесай

Ето Кои Са Големите Победители На Наградите Оскар!

Тазгодишният театър ще остане в историята и с истинската си сценография.

Най-престижният " Оскар " - за най-хубав филм, беше присъден на " Зелената книга ".

Кинотворбата, която беше номирана в пет категории, завоюва още две статуетки. Призът за най-хубава поддържаща мъжка роля предстоящо отиде при Махершала Али.
Третият " Оскар " за " Зелената книга " е в категорията за автентичен сюжет, в която бяха отличени Ник Валелонга, Брайън Къри и Питър Фарели - изключително оспорвана премия предвид на конкуренцията от страна на " Фаворитката ", " Рома ", " Вице ".

​​ " Това е сбъдната фантазия! Направихме този филм с обич, с деликатност, с почитание ", споделиха основателите на " Зелената книга ". В екипа, който се появи на сцената, беше и българинът Димитър Маринов, който носеше българско знаменце на церемонията в " Долби тиътър ".

Наградата за най добър филм беше оповестена от актрисата Джулия Робъртс, която отдаде дължимото на всеки от осемте номинирани кино лентата, определяйки ги като неповторими. В тази категория наред със " Зелената книга " се състезаваха " Черната пантера ", " BlacKklansman ", " Бохемска рапсодия ", " Фаворитката ", " Зелената книга ", " Рома ", " Роди се звезда " и " Вице ".

" Независимо какъв си и къде живееш, тези филми ни сплотяват " - сподели Джулия Робъртс.

" Оскар " за най-хубава постановка завоюва Алфонсо Куарон за кино лентата " Рома ".
Развълнуван, той благодари на академията, че е отличила филм за една елементарна жена - " една от милионите по света, които исторически са били в мазето на международното кино, тъй като никой не ги е забелязвал ". Режисьорът благодари също на фамилията си и на Мексико за своето достижение.

" Рома " беше отличен и в категорията за чуждоезичен филм, както и за за операторското майсторство на Алфонсо Куарон.

За най-хубав артист в основна роля Киноакадемията дефинира Рами Малек за облика на Фреди Меркюри в " Бохемска рапсодия ". Той благодари сърдечно на " Куийн " за опцията да бъде част от тяхната история. Самият той е наследник на имигранти от Египет и намира доста общо сред себе си и Фреди Меркюри, написа нюз.бг.

Екипът на " Бохемска рапсодия " сграбчи още три статуетки - за монтаж, тон и звуков монтаж.

Наградата за най-хубава актриса в основна роля завоюва Оливия Коулман за ролята й във кино лентата " Фаворитката ". Актрисата изглеждаше съвсем шокирана от премията, за която беше номинирана за първи път. Тя призна, че съперниката й за наградата Глен Клоуз е неин кумир и че постоянно е желала да бъде като нея.
" Фаворитката " е огромният губещ на тазгодишните награди, защото завоюва единствено в една от десетте категории, за които беше номиниран.

Първият " Оскар " на церемонията довечера - за поддържаща женска роля, отиде при Реджина Кинг за осъществяването й във кино лентата " Ако Бийл стрийт можеше да приказва ". Тя беше отличена измежду мощна конкуренция - в същата категория бяха номинирани Ема Стоун и Рейчъл Уайз за " Фаворитката ", Ейми Адамс за " Вице " и Марина де Тевира за " Рома ".

За приспособен сюжет бяха наградени Чарли Уахтел, Дейвид Рабиновиц и Спайк Лий за кино лентата " BlacKkKlansman ".

Три наградата завоюва и " Черната пантера " - за истинска музика на Лудвиг Йорансон, за костюми и за дизайн на продукция.

В категорията за най-хубав анимационен филм беше отличен " Спайдърмен в Спайди-вселената ".

" Оскар " за най-хубави образни резултати завоюва филмът " Първият човек ".
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР