Тазгодишният шампионат по баскетбол, част от Национална универсиада София 2018,

...
Тазгодишният шампионат по баскетбол, част от Национална универсиада София 2018,
Коментари Харесай

НСА триумфира в баскетбола на Националната универсиада

Тазгодишният шампионат по баскетбол, част от Национална универсиада София 2018, беше извънредно атрактивен. Особено в мъжкия баскетбол, където се включиха мощните тимове на Великотърновския университет, Национална спортна академия, Югозападния и Пловдивския университети. Баскетболистите изиграха забавни и атрактивни срещи пред публиката, която участва в зала " Триадица ".
В мъжкото състезание участваха 12 тима. Шампиони тази година безапелационно станаха баскетболистите от НСА, а със сребърни медали останаха момчетата от Великотърновския университет. Югозападният университет на тази Национална универсиада бе детрониран от първото място, което си завоюва през 2017 година, и остана с бронз.
При дамите също златната купа завоюваха девойките от НСА, които са и миналогодишни победителки. Малко не доближи на състезателките от УНСС и те останаха втори. С бронз от Универсиадата си потеглиха студентките от Софийския университет. Купите и медалите връчиха доцент доктор Спас Ставрев, доцент Ирен Пелтекова и доцент Петър Зографов. Във финалния мач на Националния академични шампионат по футбол се срещнаха тимовете на ЮЗУ " Неофит Рилски " и Европейско висше учебно заведение по стопанска система и мениджмънт - Пловдив. Европейското висше учебно заведение завоюва с 1:0 и по този начин взе златните медали. Югозападният университет, който обичайно е измежду финалистите и се показва почтено на шампионата, тази година остана със сребърни медали. Миналогодишният първенец в шампионата - Пловдивският университет, на тази Универсиада си раздели третото място с тима на Минно-геоложкия университет. Решението на Техническата комисия по футбол бе да няма мач за трето и четвърто място и по този начин двата тима получиха бронзови медали и плакети за присъединяване Купите и медалите на спечелилите връчиха проф. Кирил Андонов, помощник-ректор на НСА и Венцислав Игнатов, шеф Дирекция " Спорт за учащи и спортни учебни заведения " към ММС.
Това бяха финалните срещи от Национална универсиада София 2018, провела се в дните 11 - 17 май, с основен уредник Асоциация за академични спорт " Академик ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР