Тазгодишният Laver Cup започна с победа за отбора на Европа,

...
Тазгодишният Laver Cup започна с победа за отбора на Европа,
Коментари Харесай

Циципас разгроми Шварцман и удвои аванса на Европа срещу Света в Laver Cup

Тазгодишният Laver Cup стартира с победа за тима на Европа, откакто Каспър Рууд надделя в оспорван конфликт Джак Сок. След това на корта трябваше да излязат Стефанос Циципас и Диего Шварцман. Гъркът и аржентинецът изиграха един от най-запомнящите си мачове за сезона по време на Мастърса в Монте Карло, когато Циципас се върна от 0:4 гейма в решителния сет и впоследтвие завоюва трофея. Днес обаче нямаше и помен от тогавашната драма, защото международният номер 6 не остави никакви шансове на съперника си и се наложи с разгромното 6:2 6:1, с което удвои преднината на отбора си.

По-високоранкираният състезател пое контрола над срещата от първата минута, налагайки нападателния си жанр. Разликата в силата на ударите сред двамата състезатели беше повече от очевадна, а Шварцман просто не можеше да устои на офанзивите от другата страна на мрежата. Все отново южноамериканецът се окопити и съумя да се разпише за 1:3, единствено че последва нов пробив в актива на любимеца, който напълно скоро имаше задатък в обособените елементи.

Вторият сет стартира надалеч по-позитивно за аржентинеца, чиито удари се изостриха доста, до момента в който Циципас позволи прочут спад в своята централизация и инкасира непредвиден брейк. Оттам насетне обаче представителят на Европа не отпусна нито гейм повече на своя конкурент и закономерно се поздрави с успеха.

Make that two from two for Team Europe. |
— Laver Cup (@LaverCup)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР