Тазгодишният финал на Sofia Open противопопстави Холгер Руне на Марк-Андреа

...
Тазгодишният финал на Sofia Open противопопстави Холгер Руне на Марк-Андреа
Коментари Харесай

Сензацията е факт: Марк-Андреа Хюслер триуфмира с титлата на Sofia Open!

Тазгодишният край на Sofia Open противопопстави Холгер Руне на Марк-Андреа Хюслер. Тийнейджърът за пръв път в кариерата си имаше опция да завоюва купа на твърди кортове, а швейцарецът направи своя дебют на край в ATP Тура. В последна сметка 26-годишният състезател сервира сензацията и завоюва първия си трофей на сходно ниво, налагайки се над Руне с финалното 6:4 7:6(8), като този триумф ще го изведе до върховото му 64-то място в международната класация от утрешния ден.

Нервите взеха връх над младежа в началните минути, което докара до две двойни неточности от негова страна в откриващия му гейм, а международният номер 95 осъществя мълниеносен форхенд уинър, с цел да реализира първи пробив в мача. Това в допълнение извади отвън равновесие младока, чиито решения на корта ставаха все по-необмислени, до момента в който Хюслер по никакъв метод не показваше, че е дебютант в сходни конфликти и играеше съвсем безгрешно. Все отново любимецът увеличи качеството си на ретур и в два следващи сервис гейма на швейцареца се стигна до точки за пробив, единствено че той не се тормози по никакъв метод и сервираше безупречено в решителните моменти, поздравявайки се с триумфа в първия сет.

Втората част също стартира по великолепен метод за по-нискоранкирания тенисист, който се снабди с три следващи брейкбола, само че последваха два следващи аса и един завършващ удар от ракетата на Руне, с чиято помощ петият подложен се измъкна от сложното състояние. Оттам насетне станахме очевидци на продължителна доминация от страна на сервиращите до резултат 6:5 в интерес на 31-вия в света. Тогава скандинавецът имаше разполагаем два сетбола, които бяха отразени със светкавични комбиации от неговия  противник.

Така се стигна до тайбрек, където нямахме минибрейкболи след първите шест точки, но датчанинът най-сетне съумя да откри междина в отбраната на Хюслер и се откъсна с 5:3. Отговорът на непоставения играч бе незабавен, защото още веднъж видяхме невероятните му рефлекси наоколо до мрежата и скоро Руне се оказа изправен пред мачбол. Гонитбата в резултата продължи до 8:8, когато новобранецът пласира необикновен минаващ удар и незабавно затвори срещата с следващия си отличен начален удар.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР