Тазгодишната програма е създадена от Димитър Павлов, мениджър проекти в

...
Тазгодишната програма е създадена от Димитър Павлов, мениджър проекти в
Коментари Харесай

„Булмаркет“ провежда обучение по безопасност в Тегра

Тазгодишната стратегия е основана от Димитър Павлов, управител планове в Булмаркет Груп и дълготраен началник на пожарната в Русе. Под неговата настойчивост се реализира и оперативното управление на учението, както и кординацията сред участващите институции и компании.

На място се образува краткотраен Оперативен щаб и симулирана координацията и взаимоотношението сред обособените екипи, работещи на терен, в синхрон с управлението на обекта и доброволците в следния спешен сюжет:

Инцидент при маневра за заставане на понтон на товарен моторен транспортен съд, пренасящ бензин в акваторията на Пристанище „ Булмаркет -Русе “ на речен км. 480,700, в резултат на което е получена пробойна на ляв ръб в региона на товарното помещение и поражда приключване на товар. Капитанът подава сигнал на УКВ 16 канал, който е признат в БУЛРИС и докладван на шеф отдел „ Аварийно-спасителна активност река Дунав “ (АСДД). Работниците (операторите) на промяна от „ Порт Булмаркет “ ЕАД от своя страна рапортуват по мобилен телефон на изпълнителния шеф на „ Порт Булмаркет “ ЕАД. В резултат на разлива на гориво от инцидентен източник поражда пожар в товаро-разтоварната апаратура на понтона, което изисква да се организира интервенция „ Борба с пожар на плаващо оборудване “, както от стационарна брегова противопожарна система на Пристанище „ Порт Булмаркет-Русе “, по този начин и благодарение на противопожарната система на баржа DSN-R, благосъстоятелност на ИА „ Морска администрация “, противопожарната и аварийно-спасителна техника на РДПБЗН-Русе и профилиран пожарен автомобил на „ Булмаркет груп “ АД.

„ Целта на сходни учения е да се даде опция за стиковане и възстановяване на координацията сред екипите при подобен вид произшествия, които са действителен риск. В хода на занятието се вкарват и спомагателни детайли – обстановки, които да усложнят авансово заложената конюнктура, с цел да може оптимално бързо и тъкмо да се изчистят всички моменти в координацията на екипите, работещи на терен. “, показа Светослав Първанов, заместник-изпълнителен шеф на „ Булмаркет груп “ АД.

„ Сред задачите на симулацията беше отработване на взаимните дейности и съгласуваност на формирования от групата „ Булмаркет “: Централен спешен щаб (ЦАЩ) на „ Булмаркет груп “ АД и Обектов спешен щаб на „ Порт Булмаркет “ ЕАД със сили и средства на: Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (РДПБЗН) – Русе и Главна дирекция „ Аварийно-спасителна активност “ (ГДАСД) при осъществяване на интервенция по гасене на пожари и локализиране и заличаване на нефтен разлив в акваторията на Пристанище „ Булмаркет - Русе “. Продължихме със запознаване на чиновниците и служащите на „ Порт Булмаркет “ ЕАД и Петролна база „ Тегра “ с построените противопожарни уреди и съоръжения за ограничение и гасене на пожар на Понтон „ Булмаркет – 3 “ и деяние с тях, и отработване на методологията за деяние при пораждане на случай: нефтен разлив и пожар. “, сподели Димитър Павлов, Мениджър пректи в Булмаркет Груп и дълготраен шеф на пожарната в Русе.

„ Важен акцент в учението е ръководството на силите и средствата и взаимните дейности и съгласуваност на екипажа на МК „ Стелла “ към „ Порт Булмаркет “ ЕАД и чиновниците на „ Порт Булмаркет “ ЕАД, редом с което се тренира и връзката с дирекция „ Речен контрол - Русе “ (ДРН) към Изпълнителна организация „ Морска администрация “ (ИАМА) и операторите на „ БУЛРИС “. “, обясни Павлов.

Няколко пъти в годината вършим лични занятия в разнообразни свои обекти без присъединяване на пожарната и останалите структури от Единната избавителна система на страната. Като изходни данни за сюжета на учението употребяваме действителни събития или произшествия от други предприятия в страната или чужбина. Нашите чиновници се упражняват по какъв начин да оперират със разнообразни пожарогасителни системи, какви дейности да подхващат по изтегляне на потърпевши сътрудници, по какъв начин да се изтеглят самите те и в кои безвредни зони. Всяка година влагаме в групови средства за отбрана, модернизираме процесите, прилагаме и повече технологии в процесите за справяне с спешни обстановки. Здравето и сигурността на хората ни е над всичко, по тази причина всяка година сътворяваме и прилагаме нововъведения, които избавят животи. “, добави Светослав Първанов.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР