Тазгодишната надпревара във Formula 1 се очертава да е една

...
Тазгодишната надпревара във Formula 1 се очертава да е една
Коментари Харесай

Mercedes не отхвърля възможността за още една смяна на двигател за болида на Хамилтън

Тазгодишната конкуренция във Formula 1 се обрисува да е една от най-оспорваните от много време насам, като за това способстват някои противоречиви решения на хегемона Mercedes. Едно сходно решение бе промяната на мотор за болида на Люис Хамилтън преди началото на Гранд при на Турция. Това наложи глоба от 10 позиции в стартовата решетка и в следствие край отвън топ 3 за британеца. Инженерите обаче опазиха решението си и даже потвърдиха, че не е изключено да се стигне до още една промяна в идващите седмици, научихме от Sky Sports.

Шефът на екипа - Тото Волф, показа, че данните от компютърните проби са били притеснителни за представянето на DNF мотора. Дори е имало опасения, че той може да им коства целия шампионат.

„ Сега разбираме доста по-добре къде може да се корени казусът и че е нещо, което може да се случва понякога, с помощта на проблеми от градивния материал или партидата, тъй че би трябвало да сме деликатни “, сподели Волф.

Хамилтън финишира на 5 позиция в Истанбул с пасив от 41,812 секунди зад Валтери Ботас. Победата въпреки всичко е за водач на Mercedes, само че водач в генералното класиране към момента е Макс Верстапен от тима на Red Bull Racing Honda.

Следващият стадий от шампионата е в Съединени американски щати сред 22-24 октомври на пистата „ Америките “ в Остин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР