Тайванското министерство на отбраната съобщи, че е засякло в сряда

...
Тайванското министерство на отбраната съобщи, че е засякло в сряда
Коментари Харесай

Тайван съобщава за първата голяма китайска военна дейност след изборите

Тайванското министерство на защитата заяви, че е засякло в сряда вечерта 18 самолета на китайските Военновъздушни сили, опериращи към Тайван,  извършващи " взаимни патрули за бойна подготвеност " с китайски военни кораби, първата широкомащабна военна активност след изборите, предава " Ройтерс ".

Китай, който смята Тайван за своя лична територия, през последните четири години в небето и водите към острова, до момента в който се стреми да отстоява искания за суверенитет , които държавното управление в Тайпе отхвърля.

Тайван от ръководещата Демократическа прогресивна партия (DPP) като идващ президент в събота, човек, който Пекин неведнъж е подлагал на критика като рисков сепаратист и извършител на война.

Министерството на защитата на Тайван заяви, че от към 19:50 ч. (11:50 GMT) в сряда е засякло 18 самолета, в това число изтребители Су-30 , настоящи край северен и централен Тайван и към югозападната част на острова.

Единадесет от тези самолети пресякоха междинната линия на Тайванския проток или региони наоколо, работейки с китайски военни кораби за осъществяване на " взаимни патрули за бойна подготвеност " , добави министерството.

Средната линия на пролива в миналото е служила като неофициална преграда сред двете страни, само че китайски самолети в този момент постоянно прелитат над нея. Китай твърди, че не признава съществуването на линията.

Тайван изпрати лични сили за наблюдаване, сподели министерството.

" Военните ще продължат да укрепват качествата си за самозащита в сходство с вражеските закани и потребностите от самозащита и ще дават отговор на районните закани.

Няма неотложен отговор от китайското министерство на защитата.

По-рано в сряда китайската работа по въпросите на Тайван съобщи, че позицията на Пекин, че няма да се откаже от потреблението на мощ, с цел да сложи Тайван под собствен надзор, е ориентирана против непозната интервенция и дребен брой сепаратисти , само че добави, че тайванците би трябвало да бъдат разубедени от " пристрастия " против Китай.

Лай, който встъпва в служба на 20 май, неведнъж е предложил договаряния с Китай, само че е бил отхвърлян. Той споделя, че ще поддържа мира и стабилността през пролива, само че че единствено народът на Тайван може да реши бъдещето му.
 Населението на Китай понижава още с рекордно ниска раждаемост
Населението на Китай понижава още с рекордно ниска раждаемост

Раждаемостта е 6,39 раждания на 1000 души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР