Тайванският президент Цай Ингвен разкритикува решението на Пекин да забрани

...
Тайванският президент Цай Ингвен разкритикува решението на Пекин да забрани
Коментари Харесай

Президентът на Тайван с критика към Китай

Тайванският президент Цай Ингвен разкритикува решението на Пекин да забрани на китайците самостоятелни туристически пътувания до Тайван.

Президентката заявявайки, че тази възбрана ще навреди на имиджа на Китайската национална република, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА. С влизането в действие на новото решение от през днешния ден китайците могат да посещават Тайван единствено като част от туристически групи. Пекин не заяви аргументите за решението си. "Взетото от Китай решение е огромна стратегическа неточност. Без интернет цензура и обществено наблюдаване, младите китайски туристи се радват на чувството какво е да водиш нашия свободен и либерален метод на живот ", съобщи Цай Ингвен.

Използването на китайските туристи като средство за натик и опасност против Тайван единствено ще навреди на имиджа на Китай измежду тайванците, добави президентката. "Туризмът не трябва да бъде политизиран ", предизвести Цай Ингвен.
Около 7,23 милиона китайци са посетили самостоятелно Тайван от юни 2011 година насам, демонстрират държавни статистики. В предишното Китай е ограничавал броя на посетителите в Тайван два до три месеца преди избори. През януари в Тайван предстоят президентски и парламентарни избори, напомня ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР