Тайванският министър на отбраната обвини Китай, че е страната номер

...
Тайванският министър на отбраната обвини Китай, че е страната номер
Коментари Харесай

Тайван набеди Китай като водеща сила в кибертероризма

Тайванският министър на защитата упрекна Китай, че е „ страната номер едно по ежедневни хакерски атаки “ против демократичния остров. Той отхвърли изказванията за подкрепяни от Тайпе хакери, атакували Пекин, съобщи Агенция Франс Прес.

Китай приема самоуправляващият се остров за част от своята територия и връзките сред двете страни се сринаха през последните години, защото Пекин усили реториката си, че „ обединяването “ е „ неизбежно “.

Тайванските управляващи също настояват, че държавните организации са изправени пред към 5 млн. хакерски атаки дневно. Технологични колоси като Microsoft откриха, че те са тактики, прилагани от китайски групи, спонсорирани от страната.

Тайванският министър на защитата Уелингтън Ку съобщи, че китайските обвинявания, че сенчеста група от острова е правила хакерски атаки против Пекин, „ не са правилни “.

„ Китай е страната номер едно по ежедневни хакерски атаки против Тайван и страни, които споделят сходни полезности. Истинският основател е Китай “, сподели Ку.

Неговите мнения бяха отговор на обвинявания от Министерството на националната сигурност на Китай, което на 23 септември упрекна група, която разпознава като „ Anonymous 64 “, че „ се е пробвала да поеме надзор над съответстващи уеб портали, външни електронни екрани, мрежова телевизия “.

Министерството също упрекна групата, че е излъчвала „ наличие, което опорочава “ Китай.

То твърди, че „ Anonymous 64 “ принадлежи към киберзвено в тайванското министерство на защитата, и се показват трима тайванци, които съгласно него са забъркани. Призовава се обществеността да рапортува за „ саботажни действия “ на органите за национална сигурност.

Ку разгласи, че тайванската войска „ пази своя народ и отстоява нашия свободен и либерален живот “. Според него изказването на Китай няма да има вцепеняващ резултат.

Командването на силите за информация, връзки и електроника към министерството на защитата на острова също отхвърли обвиняванията на Китай.

„ Настоящата враждебна обстановка и киберзаплахите са съществени “, съобщи то на 23 септември.

В изказването се споделя още, че китайските сили „ не престават да нарушават спокойствието на Тайван благодарение на самолети, кораби и хакерски атаки, които са причина за нарушение на районния мир “.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР