Тайванските ВВС са вдигнати под тревога в петък, след като

...
Тайванските ВВС са вдигнати под тревога в петък, след като
Коментари Харесай

Китай отново прати изтребители към въздушната зона на Тайван

Тайванските Военновъздушни сили са вдигнати под паника в петък, откакто осем китайски изтребители влетяха в югозападната част на зоната за идентификация на Противовъздушна отбрана , като провокираха напрежение, до момента в който Тайпе афишира нов министър на защитата и началник на разузнаването, оповестява " Ройтерс ".

През последните месеци Китай усили военната си интензивност към демократичния остров , за който твърди, че е китайска територия. Пекин реагира на " скрито съглашение " сред Тайпе и.

Тайванското министерство на защитата съобщи, че четири китайски J-16 и четири JH-7, както и аероплан за електронна война са летели наоколо до следените от Тайван острови Пратас в Южнокитайско море, в югозападната зона на зоната за идентификация на Противовъздушна отбрана.

Министерството съобщи, че военновъздушните сили на Тайван са се сблъскали, с " издадени радиопредупреждения и ракетни системи за противовъздушна защита, с цел да следят активността ".

Китайски самолети летят в югозападния ъгъл на зоната съвсем всекидневно, макар че последното сходно огромно навлизане беше.
 Китай втвърди тона: Независимост на Тайван значи война
Китай втвърди тона: Независимост на Тайван значи война

" Предупреждаваме детайлите за тайванска самостоятелност: Тези, които си играят с огъня, ще изгорят "

Малко преди известието на министерството, Тайван разгласи промяна на висши чиновници по сигурност , в това число нов, подготвен от Съединени американски щати министър на защитата , с цел да подкрепи напъните на военната рационализация и разузнаването.

Президентът Цай Инг-вен даде обещание да пази острова и дефинира като приоритет рационализация на въоръжените сили , в това число създаване на флот от нови подводници, закупуване на нови изтребители F-16 от Съединени американски щати и модернизиране на военните кораби.

Генералният шеф на Бюрото за национална сигурност Чиу Куо-ченг, приключил Военния лицей на американската войска през 1999 година, ще размени Йен Дефа като министър на защитата .

Президентът чака Чиу да приключи идващия стадий на военни промени , в това число обмисляне на " асиметрична война ", като се концентрира върху високотехнологични, мобилни оръжия , основани оптимално да затруднят всяка китайска офанзива .
 Китай изпрати Военновъздушни сили и Военноморски сили против американски транспортен съд извършител в Южнокитайско море
Китай изпрати Военновъздушни сили и Военноморски сили против американски транспортен съд извършител в Южнокитайско море

Съединени американски щати " съществено нарушават суверенитета на Китай " и " вредят на районния мир "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР