Тайванските обвиняват китайските производители на чипове в кражба на технологии...

...
Тайванските обвиняват китайските производители на чипове в кражба на технологии...
Коментари Харесай

Тайван със сериозни обвинения към Китай в „измама и кражба“ на технологии за производството на чипове

Тайванските упрекват китайските производители на чипове в кражба на технологии...

Емил Василев 8:30 | 13.02.2024 1 Сподели

Най-четени

ТелефониЕмил Василев - 17:30 | 11.02.2024

Ето какво в действителност значи буквата „ i “ в iPhone

АвтомобилиИван Давидов - 20:38 | 11.02.2024

Кои са най-хубавите моделни години на Toyota RAV4?

АвтомобилиЕмил Василев - 13:01 | 12.02.2024

5 от най-надеждните модели на Volkswagen, създавани в миналото

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Александър Юи, посланик на Тайван във Вашингтон насочи съществени обвинявания против Китай. Той упрекна Пекин, че се пробва да съперничи на Тайван в региона на полупроводниковата промишленост с нечестни дейности, в това число кражба на интелектуална благосъстоятелност от последната.

В изявление за Ройтерс Юи отхвърли концепцията, че китайският полупроводников бранш скоро би могъл да съперничи на тайванския. И изключително в производството на най-модерни 3 nm чипове. Един образец за подобен чип е A17 Pro в iPhone 15 Pro и 15 Pro Max. Посланикът на Китай в Съединени американски щати отхвърля да е осъществено каквото и да е нарушаване от страна на китайски компании.

Де факто посланикът на Тайван в Съединени американски щати упрекна китайските производители на чипове, че заобикалят общоприетите практики за нововъведения. И вместо това прибягват до нечестни способи, с цел да развиват своите благоприятни условия.

Въпреки забележителните вложения Юи остава песимистичен по отношение на способността на Китай да създава водещи чипове, които биха могли да се конкурират на международната сцена. Особено в изискванията на съгласувани старания на Съединени американски щати да лимитират софтуерните упоритости на Пекин посредством експортни наказания и други ограничения.

„ Те в действителност не съблюдават разпоредбите. Те мамят, копират и така нататък Те крадат технологии.„

каза Юи пред Ройтерс

Истината е, че китайският първенец в производството на чипове SMIC открадна софтуерните процеси на TSMC при започване на 2000 гoдина. И беше приет за отговорен за това не един, а два пъти.

Съвременните софтуерни процеси като 7 и 5 nm обаче са толкоз комплицирани, че е съвсем невероятно да бъдат откраднати. Ето за какво, вместо да краде модерни индустриални технологии, SMIC наема експерти от TSMC и Samsung, с цел да ги създава на място.

Представител на китайското посолство в Съединените щати дефинира обвиняването като лишено от здрав разсъдък и стимулирано от завист.

„ Научните и софтуерните достижения на Китай в никакъв случай не са реализирани посредством “измама и кражб. Нашето развиване постоянно се гради върху личните ни сили. И ние сме уверени, че ще продължим да укрепваме способността на Китай да се стреми към автономия и софтуерни нововъведения. “

заяви представителят на китайското посолство Лиу Пенгю пред Ройтерс

В разговора бяха наранени и обвиняванията, отправени от Доналд Тръмп, някогашният президент на Съединени американски щати и водещ претендент за президентските избори в Съединени американски щати през тази година. В тях твой твърдеше, че Тайван краде американските работни места в полупроводниковата промишленост. Юи опроверга тези изказвания, като акцентира на стратегическите вложения, които тайванските компании вършат в Съединени американски щати. Той загатва съответно забележителните вложения на TSMC във фабриките в Аризона, които трансформират Тайван в сътрудник на Съединени американски щати, а не в съперник.

Накрая Юи акцентира двупартийната поддръжка, на която Тайван се радва в Съединени американски щати, като отхвърли концепцията, че софтуерният прогрес и ползите на острова в региона на сигурността са обект на партийна политика.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР