Тайванската президентка Цай Ингвен посети военнослужещи от инженерните войски на

...
Тайванската президентка Цай Ингвен посети военнослужещи от инженерните войски на
Коментари Харесай

Президентът на Тайван посети военно обучение

Тайванската президентка Цай Ингвен посети военнослужещи от инженерните войски на армията и ревизира по какъв начин върви образованието им. При визитата си тя съобщи, че отбраната на демокрацията е " огромната " задача на въоръжените сили. Това се случи в навечерието на нейна обиколка в Съединени американски щати и Централна Америка другата седмица, съобщи Ройтерс.

Цай посети военна база в Южен Тайван, където наблюдаваше подготовка на военнослужещите по създаване на противотанкови заграждания и бойни изкуства.

Защитата на Тайван и демокрацията постоянно е била огромната задача на нашата войска. Убедена съм, че единствено с непрестанни тренировки и възстановяване на готовността на нашата войска за война ще можем да защитим своя дом и своята страна, сподели тя пред бойците в наличието на министъра на защитата Цю Гочжън и генералният секретар на Съвета за национална сигурност Уелингтън Ку.

Китай, който преглежда Тайван като своя отделила се територия, усили през последните години военно-политическия напън върху Тайпе с задачата да принуди острова да одобри китайския суверенитет над него. Според Пекин Цай е сепаратистка.

В сряда Цай се насочва на знакова и деликатна обиколка в Съединени американски щати и Централна Америка. Китай осъди решението на Вашингтон да я допусне на своя територия, само че Щатите подчертаха, че визитата ѝ на тяхна земя на процедура ще бъде единствено директно прекосяване. В края на обиколката тя се чака да се срещне с ръководителя на американската Камара на представителите Кевин Маккарти в Лос Анджелис.

През август Китай стартира военни учения край Тайван, откакто тогавашната председателка на камарата Нанси Пелоси посети Тайпе.

Цай неведнъж е предложила договаряния на Китай, само че споделя, че Тайван ще се отбранява, в случай че бъде атакуван, и че само народът на острова е този, който може да дефинира бъдещето си, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР