Тайванската компания TSMC ще публикува подробен отчет относно резултатите от

...
Тайванската компания TSMC ще публикува подробен отчет относно резултатите от
Коментари Харесай

Приходите на TSMC спряха да падат през четвъртото тримесечие

Тайванската компания TSMC ще разгласява обстоен доклад по отношение на резултатите от активността през четвъртото тримесечие на предходната година, само че към този момент има обособена статистика за всеки от трите месеца на последното тримесечие. Декемврийската отчетност демонстрира, че приходите на най-големия контрактен производител на чипове са спрели да понижават на годишна база.

Както отбелязва Bloomberg, през декември TSMC съумя да завоюва 5,7 милиарда $ във връзка с валутния курс, а в края на цялото четвърто тримесечие е спечелил към 20 милиарда $, което почти подхожда на приходите за същия интервал на 2022 година и надвишава упованията на анализаторите. Четвъртото тримесечие на миналата година за TSMC беше едно от най-успешните във финансово отношение, тъй че достигането на това равнище, въз основа на резултатите от последното тримесечие, ни разрешава да приказваме за края на спада на приходите на компанията на фона на слабото търсене в PC и смарт телефон сегмента. Всъщност, локомотивът на приходите на TSMC през последното тримесечие беше сегментът на високопроизводителните калкулации, свързани със сървърно основаните системи с изкуствен интелект.

Миналогодишните доходи на TSMC като цяло паднаха с 4,5% до 69,4 милиарда $, тъй че интервалът не може да се назова еднопосочно сполучлив. Според представители на TSMC, дъното на търсенето е преминато предишното лято и в този момент ще стартира да се възвръща. Приходите през декември самостоятелно за годината са намалели с 8,4%, тъй че към момента не е належащо да се приказва за плавна и предвидима динамичност на измененията във финансовите индикатори на активността на компанията. От друга страна, статистиката на индустриалната асоциация SIA споделя, че за първи път от повече от година приходите от продажба на полупроводникови съставни елементи са се нараснали през ноември, което работи на вложителите оптимистично.

Анализаторите на HSBC, представени от Bloomberg, чакат финансовите разноски на американските снабдители на облачни услуги да набъбнат с 65% тази година. В същото време, към 57% от вложенията на тези компании през актуалната година ще бъдат ориентирани към придобиването и модернизацията на сървърите, които по един или различен метод са употребявани за работа с изкуствен интелект. Миналата година този дял не надвишава 8% от главните разноски.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР