Тайван трябва да плаща на САЩ за своята отбрана, тъй

...
Тайван трябва да плаща на САЩ за своята отбрана, тъй
Коментари Харесай

Тръмп: Тайван трябва да си плаща за отбраната, защото не носи полза на САЩ

Тайван би трябвало да заплаща на Съединени американски щати за своята защита, защото не носи никаква изгода на Щатите, съобщи претендентът за президент на Съединени американски щати от Републиканската партия Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския.

" Познавам хората доста добре, почитам ги доста. Те взеха към 100% от нашия бизнес с чипове. Мисля, че Тайван би трябвало да ни заплати за защитата ", сподели Тръмп в изявление за " Блумбърг Бизнесуийк " на 25 юни, само че оповестено през вчерашния ден. " Знаете ли, ние не сме по-различни от една застрахователна компания. Тайван не ни дава нищо ", добави Тръмп.

Ти Ес Ем Си (TSMC) е преобладаващият производител на модерни чипове, употребявани във всичко - от приложения за изкуствен интелект до смарт телефони и изтребители, и анализаторите считат, че всеки спор за Тайван би унищожил международната стопанска система, отбелязва Ройтерс.

Съединени американски щати са най-големият задграничен покровител и снабдител на оръжие за Тайван, само че няма публично съглашение за защита. Съединени американски щати обаче са задължени по закон да дават на Тайван средства за самоотбрана.

Тайван, който Китай преглежда като своя територия, се оплаква от непрекъснати китайски военни действия през последните четири години, защото Пекин се пробва да окаже напън върху демократично управлявания остров, който отхвърля претенциите на Китай за суверенитет, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР