Тайван търси сътрудничество от САЩ за създаване на изтребител от

...
Тайван търси сътрудничество от САЩ за създаване на изтребител от
Коментари Харесай

Тайван иска помощ от САЩ за разработване на изтребител от ново поколение

Тайван търси съдействие от Съединени американски щати за основаване на изтребител от ново потомство, създаден на острова. Това съобщи ръководителят на Корпорацията за развиване на аерокосмическата промишленост на Тайван Ху Кай-хун, представен от " Ройтерс ".

Военновъздушните сили на Тайван всекидневно отблъскват нахлуванията на китайски самолети във въздушното пространство към острова, до момента в който в опит да принуди Тайван да одобри териториалните му искания.

Вапреки че главната част на военновъздушните сили на Тайван са F-16 на " Локхийд Мартин " и френските изтребители " Мираж ", островът разполага и със самолети F-CK-1 Ching-kuo на AIDC, или свръхзвукови изтребители Indigenous Defense Fighters (IDF).

На тайванско-американски конгрес на отбранителната промишленост в Тайпе Ху Кай-хун съобщи, че компанията желае да увеличи техническата си мощ, с цел да помогне за създаването на изтребител от последващо потомство на Тайван.
 Тайван се похвали с нови дронове, лично произвеждане
Тайван се похвали с нови дронове, лично произвеждане

Войната в Украйна е фокусирала вниманието върху безпилотните самолети

" Когато става въпрос за създаването на изтребител от последващо потомство, ние се надяваме, че Съединените щати поддържат Тайван да го създаде независимо, в това число мотор, авионика, системи за надзор и така нататък, което е опция за съдействие сред Тайван и Съединени американски щати ", уточни той.

През 2017 година Тайпе разгласи стратегия за изтребители от последващо потомство, която включва и стелт качества.

Повечето страни отхвърлят да продават оръжия на Тайван от опасения, че ще провокират гнева на Китай.

Дори Съединените щати не желаят да дават на Тайван своите най-модерни изтребители , като F-22 или F-35, а Тайван не разполага с пряк отговор на новия стелт изтребител J-20 на Китай.

Това накара острова да създаде нов личен изтребител като част от цялостна тактика за произвеждане на повече оръжия, като подводници.

" Произведените в страната самолети са пътят, който би трябвало да изминем " , акцентира Ху Кай-хун.

През 2020 година Корпорацията за развиване на аерокосмическата промишленост на Тайван тества нов учебно-тренировъчен реактивен аероплан AT-5 Brave Eagle - първият реактивен аероплан на Тайван, създаден в страната след IDF. Освен това компанията обновява флотилията от изтребители F-16 до по-модерната версия F-16V.
 Тайван поръча от Съединени американски щати рационализация на над 140 F-16 и купува нови 60 поради опасността Китай
Тайван поръча от Съединени американски щати рационализация на над 140 F-16 и купува нови 60 поради опасността Китай

Твърда ангажираност на партньорството сред Тайван и САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР