Тайван се отказа от плана си за закупуване на усъвършенствани

...
Тайван се отказа от плана си за закупуване на усъвършенствани
Коментари Харесай

Тайван се отказа да купува военни хеликоптери от САЩ

Тайван се отхвърли от проекта си за закупуване на усъвършенствани нови хеликоптери за противоподводна защита от Съединените щати с претекста, че са прекомерно скъпи, оповестява " Ройтерс ".

По-рано страната разгласи, че възнамерява да закупи 12 противоподводни хеликоптера MH-60R, създадени от подразделението на Lockheed Martin Corp Sikorsky. Тайвански медии обаче оповестиха, че Съединени американски щати са отхвърлили продажбата, защото не дава отговор на потребностите на острова.

Запитан в Народното събрание за последните промени в закупуването на нови американски оръжия от Тайван, министърът на защитата Чиу Куо-ченг загатна първо случая с хеликоптера.

Цената е прекомерно висока, отвън опциите на страната ни, изясни той.

Забавени са и две други покупки на оръжие - M109A6 самоходна артилерийска гаубица и мобилни зенитни ракети Stinger.
 Тайван извлякъл поучения от войната в Украйна
Тайван извлякъл поучения от войната в Украйна

Тайпе ще се осланя на получените уроци по време на годишните си военни учения

Ракетите Stinger на Raytheon Technologies са мощно мечтани и от Украйна, където са били употребявани против съветски самолети. Доставките на Съединени американски щати обаче се свиха и производството на повече от противовъздушните оръжия е доста затруднено.

Чиу уточни, че тайванските управляващи към този момент са подписали контракта за ракетите и са платили за тях, тъй че ще окажат напън на Съединени американски щати да ги доставят.

Не гледаме на покупко-продажбите за оръжие като на дреболия и имаме авариен проект, увери той.

Тайван твърди, че Съединени американски щати са му предложили други възможности на M109A6, в това число основани на камиони ракетни установки, създадени от Lockheed Martin, наречени High Mobility Artillery Rocket System, или HIMARS.

Тайван организира стратегия за военна рационализация, с цел да усъвършенства качествата си да отблъсква възможни китайски набези, в това число с прецизни оръжия като ракети.
 Тайванска телевизия вся суматоха, откакто по простъпка разгласи нахлуване от Китай
Тайванска телевизия вся суматоха, откакто по простъпка разгласи нахлуване от Китай

В утринната емисия се появиха предизвестия за война и за оповестяване на изключително състояние

Китай в никакъв случай не се е отказал от потреблението на мощ, с цел да сложи Тайван под собствен надзор и през последните две години ускори военните действия към острова, с цел да го притисне да одобри претенциите за суверенитет на Пекин.

В последно време се ускориха опасенията на Тайван, че Китай може да употребява рецесията в Украйна, с цел да предприеме дейности против острова.

През март стана ясно, че Тайпе обмисля, чиято дълготрайност сега е четири месеца. Освен това през април тайванската войска за първи път разгласява за оцеляване при възможна война.
 Белият дом и Лондон са разискали китайската опасност против Тайван
Белият дом и Лондон са разискали китайската опасност против Тайван

Напрежение в стратегически регион
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР