Тайван представи днес първата си в историята подводница собствено производство,

...
Тайван представи днес първата си в историята подводница собствено производство,
Коментари Харесай

Тайван представи първата в историята подводница собствено производство

Тайван показа през днешния ден първата си в историята подводница лично произвеждане, съобщи Ройтерс, като означи, че това е магистрална стъпка в дългогодишния план за подсилване на защитата на острова против китайския военнноморски флот.

Островната страна, считана от Китай за негова територия, заложи личната си стратегия за подводници като основна точка от амбициозния си план за рационализация на въоръжените си сили предвид на съвсем всекидневните военни учения, които китайската войска организира наоколо до нея в проява на мощ.

Президентката на Тайван Цай Ингвен, която даде начало на проекта при заемането на поста през 2016 година, показа през днешния ден първата от осемте нови подводници в южния град Гаосюн.

" В предишното личното произвеждане на подводница се приемаше за невъзможна задача. Но през днешния ден подводница, проектирана и създадена от хората на нашата лична страна, стои пред очите ви ", съобщи тя, допълвайки, че това ще е изиграе основна роля за повишение качествата на флота за водене на " асиметрична война " (с оглед несъразмерната по отношение на Китай военноморска мощ на Тайван, бел. ред.).

Taiwan has launched its first domestically built submarine in a milestone for the self-ruled island’s defence capabilities.

Here's what you need to know about Taiwan’s defence strategy ⤵️
— Al Jazeera English (@AJEnglish)
" Дори и да съществуват опасности и без значение на какъв брой тествания ще бъдем подложени, Тайван би трябвало да направи тази крачка, с цел да пораства и процъфтява на нашата земя независимата национална отбранителна политика ", съобщи още Цай Ингвен в речта си пред подводницата, която ще носи името " Нарвал " (по името на арктическия зъбат кит, бел. ред.). Носът на бойния кораб бе обгърнат в националния байрак на Тайван.

Планът на страната за произвеждане на подводници е почерпил от базата разработки и технологията на няколко страни, което Ройтерс дефинира като пробив за поставения в дипломатическа изолираност остров.

Тайван се надява две подводници лично произвеждане да влязат на въоръжение до 2027 година, а най-вероятно ще въоръжи с ракети създадените единици от идващите серии, бе оповестил този месец ръководителят на програмата.

Първата подводница, чиято стойност е 48,36 милиарда тайвански $ (1,53 милиона щатски долара), ще употребява бойна система от американската компания " Локхийд Мартин " и ще носи създадени в Съединени американски щати тежки торпеда " Марк 48 ".

Адмирал Хуан Шукуан - ръководещият програмата консултант на президента по сигурността - разказа подводниците като " стратегическо средство за въздържане ", което ще помогне и за запазването на " избавителния пояс " на Тайван за Тихия океан, като охранява достъпа до пристанищата по източното крайбрежие на страната.

Външният министър на Тайван Джоузеф Ву съобщи пред кореспонденти, че с оглед китайската военна тактичност на поддържане на напрежение в " сивата зона " с маневри по въздух и вода Тайван би трябвало да ускори отбранителните си качества.

" Притежанието на подводница е една от тактиките в това отношение. За всеки, който слага под въпрос тактиката на Тайван с подводниците, аз ще бъда най-ревностният бранител на желанието на страната да се снабди с подводници, тъй като това е належащо за въздържане на войната ", сподели Ву.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР