Тайван не е Украйна и винаги е бил неотменна част

...
Тайван не е Украйна и винаги е бил неотменна част
Коментари Харесай

Официална позиция от Китай: Тайван не е Украйна

Тайван не е Украйна и постоянно е бил неотменна част от Китай, разгласи през днешния ден китайското Министерство на външните работи, откакто тайванската президентка Цай Ингвен прикани за усилване на бдителността за военна интензивност в отговор на рецесията, съобщи Ройтерс.

Коментарите идва и откакто английският министър председател Борис Джонсън съобщи за риск за Тайван в предизвестие предходната седмица за вредите и следствията в международен мащаб, в случай че западните народи не изпълнят обещанията си за поддръжка на украинската самостоятелност.

Китай, който счита Тайван за своя територия, ускори военната интензивност край острова през последните 2 години, макар че неотдавна Тайван не е съобщавал за необикновени китайски маневри на фона на напрежението към Украйна.

Говорителката на китайското Министерство на външните работи Хуа Чунин отхвърли всякаква връзка сред проблемите към Украйна и Тайван:

" Тайван не е Украйна. Тайван постоянно е бил неотменна част от Китай. Това е неоспорим юридически и исторически факт “.

Тайванското държавно управление оспорва тези изказвания и Цай Ингвен упорства, че Тайван е самостоятелна страна.

Тайван и Украйна са фундаментално разнообразни предвид на геостратегия, география и верига на интернационалните доставки, отбелязва още тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР