Тайван иска да произвежда чипове на демокрацията заедно със САЩ,

...
Тайван иска да произвежда чипове на демокрацията заедно със САЩ,
Коментари Харесай

Тайван иска да произвежда чипове за демокрация със САЩ

Тайван желае да създава " чипове на демокрацията " дружно със Съединени американски щати, съобщи през днешния ден тайванската президентка Цай Ингвен в диалог с губернатора на щата Аризона Дъг Дюси, който е на посещаване в Тайван, съобщи Ройтерс. 

Тайванската компания за произвеждане на полупроводници (TSMC), която е главен снабдител на " Епъл " и е най-големият производител на чипове в света, построява цех за 12 милиарда $ в Аризона.

" На фона на експанзията на авторитаризма и на провокациите на ерата след коронавирус Тайван цели да укрепи съдействието си със Съединени американски щати в промишлеността на полупроводниците и в други високотехнологични произвеждане ", съобщи Цай на срещата в президентския офис в Тайпе.

" Това ще способства за построяването на по-сигурни и по-устойчиви снабдителни вериги. Планираме да произвеждаме дружно чипове на демокрацията, с цел да съхраним ползите на нашите демократични сътрудници и да създадем по-голям разцвет ", посочи тайванската лидерка.

Дюси, който е представител на Републиканската партия, е следващият американски представител, който посещава Тайван макар обстоятелството, че Китай упорства сходни визити да не се състоят, отбелязва Ройтерс.  

Той сподели на Цай, че партньорството на Съединени американски щати с Тайван е най-силно в промишлеността на полупроводниците. 

Китай възприема Тайван като своя провинция макар сериозните възражения по този въпрос на демократично определеното държавно управление в Тайпе.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР