Тайсън Фюри заяви, че е най-добрият боксьор в своята ера

...
Тайсън Фюри заяви, че е най-добрият боксьор в своята ера
Коментари Харесай

Фюри: Аз съм най-добрият боксьор в моята ера и винаги успявам

Тайсън Фюри съобщи, че е най-хубавият боксьор в своята епоха след в третия мач посред им. Британецът завоюва с нокаут в 11-ия рунд във трогателен мач, в който имаше общо пет нокдауна.

Фюри стигна до триумфа, макар че нямаше най-хубавата подготовка. Той се разболя от ковид през лятото. След това шестото му дете Атина беше в интензивното поделение незабавно след раждането си и беше в болница още две седмици.

" Не съм гледал още мача, само че си мисля, че е добър. И двамата бяхме на земята няколко пъти, можеше да приключи и в двете направления. Но всякога, когато би трябвало да се оправя, го върша. Вече имам 33 мача, в никакъв случай не съм разочаровал. Мислех си, че в живота можеш просто да даваш най-хубавото и ще се случи това, което ти е писано. Тренирах доста, бях у дома единствено две седмици от последните шест месеца. Нямах най-хубавата подготовка, детето ми беше болно, само че няма оправдания ", сподели Фюри.

Той благодари на треньора си Шугърхил Стюард и сподели, че точно той го е притиснал да нокаутира Уайлдър. Фюри сподели, че не се е тормозил, откакто беше свален два пъти в четвъртия рунд.

" Ако си играеш с огъня, ще се изгориш. Имам към този момент три мача с човек, който е с един от най-силните удари в историята. Уцели ме два пъти в четвъртия рунд, само че не съм си мислил, че мачът е завършил. Казах си, че ще му върна и го направих. Това е боксът. Въпросът не опира до това дали ще те ударят, дали ще те смъкват, а по какъв начин ще реагираш по-късно. Трябва да станеш и продължиш. Така е освен в бокса, само че и в живота ", добави Фюри.

 Фюри съобщи, че не се е тормозил, че два пъти беше в нокдаун в четвъртия рунд
© Reuters

Фюри съобщи, че не се е тормозил, че два пъти беше в нокдаун в четвъртия рунд

Той сподели, че е поздравил Уайлдър, който обаче не му е отвърнал със същото: " Отидох да му стисна ръката и да го поздравя за мача, само че той ми сподели: " Аз не те почитам. " Той не може да губи и е глупак. Аз действах като благородник. "

Попитан дали успеха в подобен мач го праща измежду най-великите боксьори в историята, Фюри отговори: " Не желая да се съпоставям с първенци от предишното, тъй като няма смисъл. Аз съм най-хубавият боксьор в моята епоха. Всъщност, изпитвам страдание към боксьорите, които би трябвало да се бият с мен, тъй като те би трябвало да срещнат най-хубавия боксьор на това потомство. Вярвам, че мога да победя всеки в историята. Единственият метод да ме бият, е да ме пратят в безсъзнание. Ако не могат, аз ще печеля. "

След мача Уайлдър беше откаран в болница.

" Не видях нокаута, само че го усетих. Той се умори, ударих го със стабилен десен в профил в главата. Такива удари приключват кариери. Надявам се да е добре. Ще забележим какво ще направи в бъдеще. Беше страховит мач, рядко виждаме трилогии. Приключихме сагата с Уайлдър, беше историческа трилогия. "


© Reuters

" Приключих сагата с Уайлдър, беше историческа трилогия ", сподели Фюри

По-късно Фюри съобщи, че чака Уайлдър да откри нови оправдания след загубата си, както го направи и след провалянето си в предходния мач.

В първия си коментар Уайлдър въпреки всичко призна, че е бил надвит: " Дадох най-хубавото, само че не беше задоволително. Не съм сигурен какво се случи. Знаех, че той не идва в мача с тегло 125 кг, с цел да играе балет. Дойде да ме натиска и съумя. "

Фюри беше прецизен със 150 удара от 385 опита (39%), а Уайлдър съумя единствено със 72 удара от 355 опита (20%).

Шампионът отхвърли да дава отговор на въпроси за бъдещето си и дали желае да срещне Александър Усик в дуел за сливане на всички трофеи. Фюри евентуално ще би трябвало да срещне Дилиан Уайт, който е наложителен кандидат за купата на WBC.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР