ТАЙПЕЙ, Тайван (AP) — Лай Чинг-те, новоизбраният президент на Тайван,

...
ТАЙПЕЙ, Тайван (AP) — Лай Чинг-те, новоизбраният президент на Тайван,
Коментари Харесай

Лай Чинг-те, новоизбраният президент на Тайван, насочи острова към демокрация и далеч от Китай

ТАЙПЕЙ, Тайван (AP) — Лай Чинг-те, новоизбраният президент на Тайван, даде обещание да отбрани де на острова -фактическа самостоятелност от Китай и по-нататъшно привеждане в сходство с други демокрации.

64-годишният Лай излезе победител на изборите в събота на острова с 23 милиона души, който Китай твърди, че е собствен. В момента той е вицепрезидент на Демократическата прогресивна партия, която отхвърли претенциите на Китай за суверенитет над Тайван.

Докато се изправи пред своите поддръжници в събота вечерта, Лай даде обещание, че Тайван ще „ продължи да върви един до друг с демокрациите от цялостен ​​свят света. ”

„ Казваме на интернационалната общественост, че сред демокрацията и авторитаризма ние ще застанем на страната на демокрацията “, сподели той.

Лай се зарече да укрепи защитата и стопанската система на острова, които зависят в огромна степен от търговията с Китай. Той също по този начин постави старания да смекчи предходната си позиция като „ прагматичен служащ за независимостта на Тайван “.

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР