Тайните служби на САЩ (US Sеcret Service) са обвити в

...
Тайните служби на САЩ (US Sеcret Service) са обвити в
Коментари Харесай

21 малко известни факта за Тайните служби

Тайните служби на Съединени американски щати (US Sеcret Service) са обгърнати в мистерии и легенди. Какви са тези хора в черни костюми? Във филмите те постоянно са тъмни очила и слушалки в ухото. Но мъчно ще ги разпознаете, в случай че ги срещнете в действителния живот. Ето някои обстоятелства за специфичните сътрудници, показани от Bright Side. Ще се опитаме да повдигнем булото на тайната и да научим освен това за тяхната специалност.

21. Те са повече, в сравнение с си мислим

Когато приказваме за Тайните служби, постоянно си представяме дребна група елитни елементи. Всъщност те са 6500. Като изключим персоналната защита.

20. Не охраняват единствено президента

Не единствено президента, само че и фамилията му, някогашните президенти и техните фамилии също са под тяхна протекция. Тайните служби също по този начин охраняват гостите на президента и всеки, който президентът желае да е охраняван.

19. Има три етапи на службата

Агентите първо не вземат участие в полевата работа. Те би трябвало да работят в офиса в продължение на три години, в случай че желаят да се изправят пред по-предизвикателни задача (тази фаза продължава от 4 до 7 години). Във финалната фаза сътрудникът или бива повдигнат на по-висока позиция, или се връща в офиса.

18. Тренирани са да се хвърлят пред патроните и да оцеляват във водата

Преди всяко значимо събитие Тайните служби плануват и проиграват всички вероятни сюжети като опити за нападение и престрелки. Те употребяват специфични патрони за тези подготвителни сесии. Всички сътрудници минават 8-седмичен курс по рационализиране на уменията.

17. Готови са да оказват първа помощ

Всеки сътрудници има базови медицински умения и подготвен да резервира успокоение в сериозна обстановка, което е нужно, с цел да избави живота на някого преди да дойде кола за спешна помощ или да стигнат до болничното заведение. Маршрутът на всеки президент е преценен деликатно, тъй че на 10 минути постоянно да има болница.

16. Винаги носят банка с кръвта на президента

Агентите постоянно са подготвени да употребяват медицинските си умения, с цел да извършат кръвопреливане, в случай че се наложи. Винаги се носи банка с кръвта на президента, с цел да не се рискува с донори.

15. Маунт Уедър не е мит

В планината има под земята бункер, която за употребява, с цел да се скрие един представител на държавното управление по време на събитие, в което се събират всички други държавни управляващи. Тъй че в случай че терористи се опитат да избият всички във властта, най-вероятно няма да се оправят.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР