Тайни полицейски патрули с нови, немаркирани коли, ще дебнат нарушителите

...
Тайни полицейски патрули с нови, немаркирани коли, ще дебнат нарушителите
Коментари Харесай

Тайни полицейски патрули ще снимат на пътя


Тайни полицейски патрули с нови, немаркирани коли, ще дебнат нарушителите на пътя. Пътната полиция ще се оборудва с още камери. Предстои построяването на обединен информативен център, който скоростно ще обработва сниманите клипове.

До края на 2019-а на пътя ще работят още 56 нови камери. Всяка от тях може да снима по над 100 нарушавания за час и в двете направления на придвижване на колите. Всички снимани клипове и фотоси от всички устройства в страната - мобилни и стационарни - ще постъпват в този нов информативен център. Системата ще обработва данните автоматизирано и автоматизирано ще се издават електронните фишове. В началото тайните патрули ще са 15 и ще ловят извършители по автомагистралите.

Създаването на подобен информативен център звучи добре. Оттам нататък обаче не виждаме никаква смяна. Тези секрети патрули ще снимат просто без предизвестие. А всички помним, че преди към две години Законът беше изменен, знакът за камерите беше отстранен. На процедура обстановката си остава същата ", разяснява ръководителят на Българското обединяване на водачите Христо Радков в ефира на "BULGARIA ON AIR ". "Копираме разнообразни неща от целия свят. Които най-после не водят до никакви резултати.

За да бъде ефикасна новата организация и жертвите на пътя да намалеят, би трябвало да има повече хора на терен. Тези 39 индивида, които е планувано да работят в нея, са извънредно незадоволителни ", безапелационен бе Христо Радков. От своя страна ръководителят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов пък добави, че още веднъж се хвърляло прахуляк в очите на хората, защото се задават избори. "Нищо ново няма да се случи. Ако една част от изхарчените досега пари бяха вложени в възстановяване на инфраструктурата на страната ни, щяха да бъдат предотвратени редица произшествия. И доста човешки животи нямаше да бъдат погубени ", сподели той. До края на 2019 година на пътя е планувано да работят още 56 нови камери на тринога. Всяка от тях ще може да снима по над 100 нарушавания за час и в двете направления на придвижване на колите. А сниманите клипове ще постъпват в новия информативен център. Системата ще обработва данните и автоматизирано ще се издават електронни фишове.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР