„Тайната на успеха, ако имаме такъв, е, че на Балканите

...
„Тайната на успеха, ако имаме такъв, е, че на Балканите
Коментари Харесай

Борисов: Имаме рядък шанс. Да убедим Брюксел, че Балканите не носят проблеми, а просперитет

„ Тайната на триумфа, в случай че имаме подобен, е, че на Балканите всички би трябвало да бъдем като пръстите на ръцете. Всеки пръст ни е значим, няма значение кой какъв брой е огромен ". Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на брифинг след форума на българското държавно управление и Световната банка за районната интеграция на Балканите, в който присъединяване взеха министър председателите косовският президент Хашим Тачи, президентът на Черна гора Филип Вуканович, министър-председателите на Албания Еди Рама, на Македония Зоран Заев и на Сърбия Ана Бърнабич, както и заместител министър-председателят Босна и Херцеговина Мирко Шарович..

„ Историята си е история, има кой да я разяснява. Всичко неприятно в България се случи по времето на някогашна Югославия. Ние имаме необичаен късмет. Европейският съюз ще ни разбере, Европейската комисия също, в случай че ние самите сме единни и дадем късмет да ни схващат.

Европа си има задоволително проблеми с Брекзит и вътре в съюза, с цел да си генерира още един проблем. Трябва да идем при тях с инфраструктура и от опит знам - цифровата инфраструктура ", акцентира Бойко Борисов и още веднъж прикани за обединяване и дружба сред страните на полуострова.

„ Дори терминът Западни Балкани на мен не ми харесва, има едни Балкани. Нито без нашите другари от Гърция, нито без Румъния, нито без България, които към този момент сме в Европейски Съюз. Разбира се - Словения, Хърватия. Всички сме едно ".

Премиерът Бойко Борисов още веднъж регистрира и нуждата от построяването на цифрова инфраструктура.

„ Не може да имаме роуминг с Македония 20-30 лв. за минута диалог. Това е парадокс. Всичко това би трябвало да го изградим в този момент - комисията, комисарите, Световната банка. Искам през медиите да се обърна от хората към района - политически към този момент сме се научили уроците. Знаем, че това е пътят ", съобщи Борисов.

„ Сега хората желаят да видят втори стадий - откакто сте си научили урока, какво имаме ние като изгода? Затова Световната банка, Европейската банка за възобновяване и развиване, Европейската капиталова банка, ни дават през днешния ден инструмент, както споделя Томислав Дончев - хибриден. Една част от европейски фондове, една част от вътрешните бюджети, една част от заемни пари, които ще ни обезпечат банките. Те ще ни обезпечат и експертиза ", добави още той.

Според премиера би трябвало да убедим Европа и Брюксел, че Балканите не носят проблеми, а разцвет.

„ Най-красивият район са Балканите. Страхотна природа, запаси, морета, р. Дунав и други Рядък късмет имаме ", съобщи министър председателят Борисов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР