Тайна сестра в САЩ, която е абсолютно нейно копие крие

...
Тайна сестра в САЩ, която е абсолютно нейно копие крие
Коментари Харесай

Йорданка Христова сестра на Лили Иванова

Тайна сестра в Съединени американски щати, която е безусловно нейно копие крие Йорданка Христова, разбра HotArena.

Още по-любопитно е, че сестра й се споделя Лили Иванова - като естрадната ни прима. Дублажът в имената създавал куриозни обстановки на Данчето, която не смеела да каже по какъв начин се споделя сестра й, тъй като някой непрестанно си мислел, че става въпрос за колежката й и изпадал в потрес, че двете звезди са сестри. 

Сестрата на певицата живее от 15 години в Бъркли, щата Калифорния. Лилия Иванова Христова е здравен служащ. Свидетел и съизвършител е в ранните триумфи в кариерата на Данчето. Години наред е неин импресарио, един от първите на частна процедура у нас в годините на соца. Близо 30 години обаче не се е срещала с представители на шоубизнеса, тъй като през 70-те и двете сестри се омъжват, след това всяка продължава всяка по пътя си. „ Да имаш сестра певица от такава големина е привилегия! Липсват ми вълненията и триумфите й, на които в миналото бях очевидец ”, споделя Лилия.

Един работещ човек – по този начин дефинира себе си дамата, която носи кръвта на Йорданка Христова. Лили Иванова, само че не певицата, работи като супервайзер в стоматологична клиника. С нея е и фамилията – брачен партньор и наследник, само че България не стопира да й липсва – „ сестра ми и роднините, приятелите от диспансера в квартал „ Дианабад ”, където работих до заминаването ми ”... Когато и тя, и Данчето били госпожици, Лили става импресарио и водач на сестра си. По същия метод както Мариета се грижи за административната част в кариерата на Емил Димитров, както и един от братята на Бисер Киров. За времето си това е западняшки модел, частна процедура в соц-каноните. Данчето била заета единствено с креативната работа, а Лилия контактувала с Импресарска и Концертна дирекция, редила се по каси за приемане на възнаграждения.

Имала генерално пълномощие и се разпореждала по бюрократичните въпроси. От това време чак до емиграцията си Лилия постоянно държи в колата си касети и афиши на Йорданка Христова. Помагат й в магазини, в лечебни заведения, дори пред КАТ. Привидно инцидентно, сестрата става причина Данчето Христова да се насочи към музикалната сцена. „ Сестра ми се занимаваше с какво ли не, само че си пееше постоянно. Както се разхождах с другарка, видях на ъгъла на „ Раковска “ и „ Гурко “ един плакат, който канеше на конкурс искащи да се учат да пеят. Веднага я накарах да се приготви и яви. Тя не беше доста въодушевена, само че се веселя, че го направи. Помогна й нейния преподавател по пеене от гимназията - не си припомням името му... ” Втори път, още веднъж съдбоносно, Лилия се намесва в живота на Йорданка, от която е по-голяма с две години.

„ Тя доста обича децата и споделяше, че харесва фамилии с доста деца. Беше лятото на 1979 година, когато разбра, че е бременна, и искаше да махне плода. Гришката, първото й дете, не я оставяше да се наспи, за първи път дълго отсъстваше от дейния концертен живот. Но аз й споделих: “Виж се, още не си във форма, нямаш забавни задължения, а и нали споделяше, че харесваш фамилии с доста деца, нямаш време, миличка! ” И този път ме послуша, за благополучие! За разлика от мен си има и щерка! ” Семейният живот обаче разделя моминския тандем на двете сестри и всяка продължава по пътя си. „ Най-хубавото време от живота ми съм изживяла, когато бях покрай нея. Пътувахме в чужбина дружно и обиколих света! Артистично и нехайно! Знаете, че кола не се купуваше елементарно, а тя ми подари! Останах да пребивавам в нейния апартамент! Мога да разгадавам на нея безусловно! ”, споделя Лилия, написа Ретро.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР