Тайланд легализира отглеждането на марихуана и консумацията й в храни

...
Тайланд легализира отглеждането на марихуана и консумацията й в храни
Коментари Харесай

Тайланд легализира марихуаната и консумацията ѝ в храни и напитки | Пушенето обаче остава противозаконно

Тайланд легализира развъждането на марихуана и потреблението й в храни и питиета, съобщвава " Ройтерс ".

Това е първата азиатска страна, подхванала този ход, за да подтиква селското стопанство и туристическия си бранш.

Т.нар. пушене на " трева " обаче към момента е незаконно.

Купувачи към този момент се редят на опашки в комерсиалните обекти, където се продават питиета, бонбони и други артикули, съдържащи канабис, до момента в който бранителите на растението приветстваха промяната в страната, която от дълго време е известна със строгите си закони за битка с опиатите.

Тайланд, където има традиция да употребява канабиса за облекчение на болката и умората, узакони здравната марихуана през 2018 година

Сега държавното управление има намерение да раздаде един милион растения на земеделските стопани, с цел да ги насърчи да се заемат с развъждането му.

Властите обаче се стремят да предотвратят повишаването на използването на марихуана за забавление, ограничавайки силата на продуктите от канабис, които са законни.

Притежаването и продажбата на екстракти от канабис, съдържащи повече от 0,2% от неговата психоактивна съставна част - тетрахидроканабинол, не е позволено. Това изключва така наречен пушене на " трева ".

Нарушителите на закона към момента могат да бъдат изправени пред затвор и санкции.

Производителите на канабис би трябвало да се записват в държавно приложение, наречено PlookGanja. По данни на здравното министерство досега близо 100 000 души са се записали в приложението.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР