Тайланд и Шри Ланка подписаха Споразумение за свободна търговия (FTA),

...
Тайланд и Шри Ланка подписаха Споразумение за свободна търговия (FTA),
Коментари Харесай

Шри Ланка подписва споразумение за свободна търговия с Тайланд за съживяване на икономиката

Тайланд и Шри Ланка подписаха Споразумение за свободна търговия (FTA), ход, който Шри Ланка се надява да му помогне да излезе от най-тежката финансова рецесия от десетилетия.

„ Този ​​ход има за цел да усъвършенства пазарните благоприятни условия, като договарянията обгръщат разнообразни аспекти като търговия със артикули, вложения, митнически процедури и права върху интелектуалната благосъстоятелност “, гласи изказване, оповестено в събота от медийния отдел на президента на Шри Ланка.

Островната нация възобновява фокуса си върху комерсиалните съглашения, с цел да насърчи икономическия напредък и да помогне на разрушената си стопанска система, която съгласно Световната банка се е свила с 3,8 % предходната година, откакто сериозна валутна рецесия я потопи в по-широка финансова рецесия криза.

Делегация, водена от тайландския министър председател Срета Тависин, дойде в Коломбо в събота, с цел да подпише ССТ дружно с други съглашения. Срета също ще участва на честванията на 76-ия Ден на независимостта на Шри Ланка в н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР