Тайфунът „Тембин“, който в дните 20-22 декември т.г., удари територията

...
Тайфунът „Тембин“, който в дните 20-22 декември т.г., удари територията
Коментари Харесай

Външно с важна новина за българите и случващото се във Филипините и Виетнам

Тайфунът „ Тембин “, който в дните 20-22 декември т.г., удари територията на Република Филипини, причинявайки съществени материални вреди и съгласно разнообразни данни към двеста жертви, през днешния ден 25 декември т.г. навлезе в територията на южен Виетнам. Това оповестиха от българското Министерство на външните работи.

„ Тембин “ е шестнадесетата тропическа стихия за годината, образувала се в Южнокитайско море.

„ Тембин “ ще засегне южната част на Виетнам – региона на гр. Хошимин и делтата на р. Меконг, провинции Вунг Тао, Ка Мао, Бак Лиеу, Бен Че, Киен Зианф, Кън Тхъ. Тайфунът е със скорост напразно до 120 км/ч, като най-сериозен риск съставляват последващите мощни дъждове, наводнения и свлачища.

Местните управляващи са издали възбрана да прилагане на плавателните съдове и дребни риболовен лодки в зоните с предстоящо най-голямо неспокойствие за дните 25.12. и 26.12.; подхванати са ограничения за евакуация на уязвими групи население в градовете Сок Чанг и Ча Винх - общо към 1 млн. души. Училищата са затворени за дните 25 и 26 декември.

Към 14 ч българско време на 25 декември в Посолството на Р България в Ханой няма постъпила информация за наранени, или потърпевши от бурята български жители на територията на Виетнам. Посолството е в контакт с Управление „ Външни връзки “ – гр. Хошимин.

Българските жители, намиращи се в южен Виетнам, би трябвало да проявят нужната нерешителност, да се осведомят в детайли за настоящата локалната конюнктура и рисковете, като съблюдават прецизно напътствията за сигурност на ангажираните служби.

При потребност българските жители могат да се свържат с Посолството на Република България в Ханой на денонощния дежурен тел.: +84 123 940 9129.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР