Тайфунът Молаве премина през Филипините и остави след себе си

...
Тайфунът Молаве премина през Филипините и остави след себе си
Коментари Харесай

Тайфунът Молаве остави след себе си десет жертви и 12 души в неизвестност на Филипините

Тайфунът Молаве мина през Филипините и остави след себе си 10 жертви, а 12 риболовци са в неопределеност, откакто лодките им са се преобърнали в бурното море, оповестиха филипинските управляващи, представени от ДПА.

Около риболовен 30 лодки са се преобърнали край крайбрежията на провинциите Батангас и Батан, откакто били връхлетени от големи талази, съобщи националната организация за справяне с бедствия и повреди.

Молаве връхлетя източния бряг на Филипините в неделя и донесе със себе си мощни дъждове и бурни ветрове, които събориха електропроводи и дървета и отнесоха покриви.

Максималната скорост на ветровете му доближава до 155 км/ч, а на поривите - до 190 км/ч. В момента тайфунът е на 30 км от Филипините и се движи в посока към Виетнам, заяви филипинската метеорологична работа.

Седем души са се удавили при провокираните от стихията наводнения, а трима са починали при рухвания на дървета.

Над 150 000 души на Филипините се наложи да бъдат евакуирани, само че предвид на настъпилото усъвършенстване на времето след прекосяването на тайфуна те са почнали да се прибират по домовете си.

В доста региони обаче към момента няма електричество, защото наводненията пречат на спешните екипи да доближат някои региони, с цел да поправят потърпевшата електропреносна мрежа.



Молаве беше 17-ият тропически циклон на Филипините за тази година. Средно на година там минават по 20 циклона.

Един от най-силните в най-новата история на Филипините беше тайфунът Хайян, блъснал ги през ноември 2013 година и взел над 6300 жертви, а над 4 милиона души тогава бяха разселени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР