Тайфунът Бави, който бушува на Корейския полуостров, повреди днес жилищни

...
Тайфунът Бави, който бушува на Корейския полуостров, повреди днес жилищни
Коментари Харесай

Тайфунът Бави повреди сгради и наводни пътища на Корейския полуостров

Тайфунът Бави, който бушува на Корейския полуостров, повреди през днешния ден жилищни и други здания, наводни пътища и повали стълбове на електропроводи, само че за момента няма известия за жертви, съобщи Асошиейтед прес.

Скоростта на съпътстващите ветрове доближава 115 километра в час. Тайфунът мина северно от Пхенян, откакто навлезе на полуострова над западното крайбрежие на Северна Корея, където са развити селското стопанство и риболовът.

Прогнозата е, че през идващите 12 часа Бави ще отслабне до тропическа стихия.

Севернокорейската държавна телевизия сподели фрагменти от прекършени дървета и стълбове, както и наводнени пътища, и заяви за вреди по жилищни здания и държавни обекти в провинциите Северен Хвангха и Южен Хвангха, откъдето тайфунът проникна в страната.

Съобщава се и за вреди в град Нампхо, покрай столицата Пхенян.

Засега няма данни за потърпевши хора в Северна Корея.

От другата страна на границата също не се оповестява за починали и ранени, въпреки да има развалени здания, стени, пътища и друга инфраструктура.

Над 1633 южнокорейски семейства са останали без електрозахранване, както и към половината постройки на ваканционния остров Джеджу, който беше първият регион в страната, ударен от тайфуна през вчерашния ден.

Над 430 полета от и до Джеджу и южния град Пусан са били анулирани. Движението на някои влакове в Южна Корея беше спряно, публични паркове и морски мостове бяха затворени, а стотици риболовен кораби и пътнически морски съдове бяха преместени на безвредно място.

В Сеул и други огромни градове служащи възвръщат през днешния ден центрове за взимане на проби за ковид. Те бяха отстранени, защото сглобяемите постройки нямаше да устоят на напора напразно.

Бурята връхлетя полуострова седмици откакто проливни дъждове провокираха наводнения и огромни вреди на домове и посеви в Северна Корея, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР