Тайфун Койну“ се насочи днес към Южен Китай и Хонконг,

...
Тайфун Койну“ се насочи днес към Южен Китай и Хонконг,
Коментари Харесай

Над 350 души пострадаха от тайфун в Тайван

Тайфун „ Койну “ се насочи през днешния ден към Южен Китай и Хонконг, откакто донесе ветрове с рекордна скорост и взе жертва в Тайван, съобщи Асошиейтед прес.

„ Койну “ отслабваше, насочвайки се на запад през Южнокитайско море към китайската провинция Гуангдун, заяви Китайската метеорологична администрация. Прогнозата е до неделя тайфунът да се обърне на югозапад в крайбрежните води на Китай.

Тази заран бурята беше на към 370 километра от Хонконг и се движеше с към 10 километра в час, заяви обсерваторията на локалната власт в Хонконг. 

Преди към месец Хонконг беше връхлетян от проливни дъждове, които лишиха живота на минимум двама души и провокираха повсеместни наводнения.

Фериботните услуги бяха прекратени в елементи от провинция Гуандун, а град Гуанджоу анулира някои полети и влакове.

Един човек беше погубен през вчерашния ден от летящо стъкло в тайванския град Тайчун, а повече от 300 бяха ранени на територията на целия остров, заяви тайванската противопожарна работа. Проливният дъжд и поривите напразно повалиха дървета и повредиха здания.

С наближаването си в сряда вечерта „ Койну “, което на японски значи " кученце ", донесе най-силния вятър, регистриран в миналото в Тайван.

Метеорологична станция за наблюдаване на далечен остров записва ентусиазъм напразно от 342,7 км/ч в 21:53 ч., както и непрекъснат вятър, достигащ 198,7 км/ч.

Малко по-късно устройството за премерване на скоростта напразно излезе от строя, заяви Централната осведомителна организация на Тайван.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР