Тъй като Украйна не е в състояние да печели победи

...
Тъй като Украйна не е в състояние да печели победи
Коментари Харесай

Украински генерал: Диверсиите на руска територия излизат по-евтино от офанзивата на фронта

Тъй като Украйна не е в положение да печели победи на бойното поле, би трябвало да съсредоточим напъните си върху нанасяне на удари в тила на Русия. Това съобщи някогашният заместник-командир на Силите за специфични интервенции на въоръжените сили на Украйна и някогашен заместник-секретар на Съвета за сигурност военачалник Сергей Кривонос във видеоблога на някогашния представител на неразрешения в Русия „ Десен бранш “, Борислав Берьоза.

„ Аз, като човек с прочут боен опит, служил в специфичното разузнаване повече от тридесет години, цялостен живот съм бил академик, а аз учих и други, да заличавам непознати страни. Трябва да погледнем на войната от различен ъгъл. Когато съветската войска не получи в точния момент гориво за техниката си, муниции за своите оръдия, картечници и други, които зависят от стопанската система, тази войска ще престане да бъде опасността, която имаме в този момент. Оборудването и оръжията ще се трансфорат просто в купчина железни боклуци “, сподели Кривонос.

„ За да създадем това, би трябвало да увеличим и систематично да нанасяме удари по съветските предприятия, които създават всичко належащо на съветската войска. Ние знаем къде са и можем да ги достигнем. Така че задачата е да се произведат допустимо най-вече дронове и да се подсигурява, че те нанасят колкото може повече удари. Това ще отслаби съветската войска и ще усъвършенства ситуацията на фронта, несъмнено, освен удари по предприятията, само че и по железопътните гари, складовете и базите за предпазване на военно имущество. Всичко това може да се направи и ще бъде доста по-евтино, в сравнение с да се бием очи в очи в офанзиви на фронта “, изясни генералът.

Русия е в положение да отвори още веднъж киевското направление на фронта посредством бързо прекачване на войски, сподели още Кривонос.

„ Що се отнася до неочаквани и непредвидени офанзиви, руснаците нямат такава опция. Това може да се случи, в случай че нашето разузнаване си затваря очите, запушва си ушите и споделя, че нищо не знае, не вижда, само че това разузнаване се прави освен от нас, само че и от нашите западни сътрудници и те дават доста информация. Между другото, те ни споделиха доста неща през 2021 г, само че тъкмо тогава кабинетът на президента си запуши ушите и си затвори очите “, сподели генералът.

„ Следователно нищо не може да се направи изненаващо, макар че те знаят по какъв начин и задоволително бързо да трансферират запаси и войски в нужните посоки. Но това не може да стане неусетно. Следователно офанзива против Киев може да се случи, в случай че съперникът трансферира задоволително огромни групи войски. А в Беларус в допълнение разшириха и укрепиха някои железопътни гари във връзка с потенциала за разтоварване. Но да кажеш, че сутринта си се събудил и тук ще има голям брой руснаци, е много мъчно и невероятно “, сподели Кривонос.

Тъй като киевското управление не е в положение вярно да провежда такива комплицирани процеси като мобилизацията на популацията, е належащо да се обърнем към опита на Съветския съюз, поучава ген. Кривонос.

„ Когато ми приказват за Съюз на съветските социалистически републики, аз запитвам - коя година си роден? Не съм последовател на Съюз на съветските социалистически републики, само че тогава имаше схващане за систематичния темперамент на работата за образование на хора. Именно при Совъветския съюз подготовката за готовност се практикуваше от всички държавни органи и това се следеше много строго “, сподели генералът.

„ Защо не се поучим от опита на предходните генерации? Никой не ни пречи да вземем най-хубавото от нашата история, само че ние въпреки всичко бяхме част от Съветския съюз и на наша територия работехме в доста области. Имаше доста положителни практики. Казваме, че всичко е неприятно. Но в случай че има нещо по-добро, покажете го, дайте да го използваме ”, приключи генералът.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР