Тъй като училищната работа и забавленията стават все повече синоним

...
Тъй като училищната работа и забавленията стават все повече синоним
Коментари Харесай

С този лесен трик децата ви ще подобрят оценките си

Тъй като учебната работа и заниманията стават от ден на ден синоним на „ време на екрана “, може да наподобява все по-невъзможно да се предпазят децата от цифровите устройства. Проучване обаче открива, че ограничението на времето, през което младежите употребяват интернет за отдих, може да бъде положително за техните оценки. Резултатите от него са оповестени в списание „ Computers in Human Behavior “.
Изследователи от университета Рутгерс споделят, че децата в междинното учебно заведение, които играят на видеоигри или употребяват обществени медии и интернет в продължение на повече от час в образователните дни, имат доста по-ниски оценки и резултати от тестванията от своите връстници. Авторите на проучването предлагат да се лимитират учениците до един час развлекателно време на екрана всеки ден през делничните дни и четири часа дневно през почивните дни.
„ Интерактивните технологии се употребяват необятно за поощряване на просветителния достъп и достижения на децата “, изяснява водещият създател Вивиен Антъни, помощник в Училището за обществена работа и теоретичен помощник в Центъра за проучвания на зависимости Rutgers, в университетско издание.
„ По време на пандемията от технологията е от значително значение за улеснение на отдалеченото образование. В същото време нараства загрижеността, че несъразмерното потребление на технологиите, изключително за развлечение, може да повлияе неподходящо на просветителното развиване на децата, увеличавайки нежеланието за учене и отнемайки от времето, належащо за образователни действия ", сподели Антъни.
 Три остарели паметни компютърни игри, които да преоткрием през днешния ден Три остарели паметни компютърни игри, които да преоткрием през днешния ден
Няма потребност да се заблуждаваме ненужно - всички сме прекарвали часове пред компютъра или конзолата играейки своята обичана игра. Има няко...
Работейки с професор Лиа Ноуър , също от Центъра за проучвания на зависимости и университета Ренмин в Китай, екипът изследва данните от изследването на Китайската просветителна комисия. Националният отчет дава информация за учебните резултати и навиците за отдих за близо 10 000 възпитаници на междинна възраст 13,5 години.
Резултатите от изследването разкриват, че децата, употребяващи цифрови технологии за развлечение в продължение на четири часа дневно, са четири пъти по-склонни да пропуснат урока. Изследователите откриват, че момчетата са доста по-склонни да се забавляват благодарение на обществени медии, интернет и видеоигри, в сравнение с девойките. На собствен ред момчетата също се показват по-зле и демонстрират по-малко предпочитание да вземат участие в своите учебни задания, в сравнение с девойките.
„ Такива открития са сериозни, изключително в светлината на неотдавнашния ход към онлайн образование в страни по света “, споделя Антъни.
От друга страна, слагането на тази взаимозависимост под надзор наподобява дава подтик в научен и обществен проект. Проучването демонстрира, че децата, употребяващи технологии за развлечение по-малко от един час дневно през делничните дни, изпитват по-малко досада в клас. Изследователите споделят, че потреблението на технологии в умерени количества е спомогнало също за стимулиране на когнитивното развиване измежду тези възпитаници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР