Тъй като у нас никой не прави наистина мащабни и

...
Тъй като у нас никой не прави наистина мащабни и
Коментари Харесай

Пет евтини и много здрави петгодишни кросоувъра

Тъй като у нас никой не прави в действителност огромни и най-важното представителни оценки за надеждност на избрани категории използвани коли, нашенецът - покупател на използван автомобил би трябвало да прибегне до европейския опит. За тази цел проучихме данните от годишното издание на немския TUV Report 2021.

Германската " Асоциация за механически контрол " (VdTUV), най-известната и авторитетна европейска организация в тази област, годишно разгласява рейтинг на надеждността на използваните коли, продавани на немския пазар. Вчера ви показахме най-надеждните десетгодишни кросоувъри, при които доминират немските оферти. Сега на ред са по-новите, само че и по-евтини кросоувъри.

С други думи ние „ филтрирахме “ коли, продавани както у нас, по този начин и в Европа, от общия рейтинг на TUV. Като този път не сме включвали скъпи оферти от така наречен премиум марки. И въз основа на този лист с модели, съставихме нашите ТОП-5 най-здравите нискобюджетни кросоувъри на възраст 4-5 години на българския пазар. Основният аршин за асортимент е същият като при експертите от TUV.

А точно - процентът на представителите на избран модел от общия брой на такива коли в Германия, притежателите на които са имали механически проблеми. Колкото по-малък е този %, толкоз по-надеждна е колата. Изчисленията също вземат поради фактора пробег.
 Пет евтини и доста здрави петгодишни кросоувъра

Интересното е, че в „ TUV Report 2021 “ делът на проблематичните коли е посочен с акуратност единствено до десети от %. По-подробни данни обаче не се изнасят. Очевидно стотните и хилядните от % от повредите въздействат върху местоположението на съответни модели в рейтинга. Поради тази причина да вземем за пример, Mitsubishi ASX и Toyota RAV4 публично имат една и съща оценка - 5,9%.

ASX обаче е класиран една стъпка над RAV4. Въпреки обстоятелството, че междинният пробег за 4-5 годишно такова Mitsubishi е 68 000 км, а при Toyota RAV4 - 78 000 км (10 000 км повече). Очевидно позициите са разпределени точно поради тези непоказани " стотни " и " хилядни " след десетичната запетая.

Френският Renault Captur се класира на трето място в рейтинга за надеждност на бюджетни 4-5-годишни кросоувъри със своите 6,1% повреди и междинен пробег от 52 000 км. Последните две места в петицата се заемат от " японци ".

Четвъртото място в „ надеждната петорка “ се заема от Mazda CX-5 - 6,8% от повредите със междинен пробег от 76 000 км. А на петото място от нашия немско-български рейтинг се подрежда Suzuki SX4. Също с 6,8% повреди, само че със междинен пробег 62 000 км. Всички тези 4-5 годишни кросоувъри можете да ги намерите в богатата картотека на .
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР