Тъй като цените на петрола и газа са в състояние

...
Тъй като цените на петрола и газа са в състояние
Коментари Харесай

Домусчиев пред Fortune Global 500: Създаваме добродетелен кръг в производството

Тъй като цените на петрола и газа са в положение на неустойчивост, нуждата както от икономисване на сила, по този начин и от намиране на други възможности на изкопаемите горива се трансформира в стопански, както и в екологичен императив. Това сигурно е правилно за фирмите, участващи във веригата за произвеждане на храни, където конкуренцията постоянно е била жестока и маржовете са ниски, макар възходящото търсене в сходство с растежа на световното население.

„ Хювефарма “, частна компания със седалище в България, профилирана в артикули за ветеринарна медицина, сполучливо се оправя с тези провокации. Фирмата е отдадена на правилата на кръговата стопанска система и виновното ръководство на околната среда, написа в собствен етюд за българската компания авторитетното американско списание Fortune в годишното си издание Global 500 The World's Largest Corporations (500-те най-големи корпорации в света – бел. ред.).

Енергията е от значително значение за нашите индустриални процеси “, споделя президентът на „ Хювефарма “ Кирил Домусчиев. „ Вече експлоатираме две електроцентрали, където индустриалните боклуци се изгарят дружно с някои отпадъчни артикули от трети страни в най-съвременни уреди. “

Парата се създава като различен източник на сила, което разрешава 40% понижение на потреблението на природен газ. Пречистването на отпадъчните води и отработения въздух за елиминиране на излъчванията и миризмите също е интегрирано в индустриалните уреди на компанията.

Ангажиментът на „ Хювефарма “ към кръговата стопанска система и стремежът ѝ да премине към различни енергийни източници предхождат днешните нараснали енергийни паники. През 2021 година компанията се ангажира да влага 180 милиона $ в развиването на възобновими енергийни източници – геотермални, вятърни и изключително слънчеви електроцентрали. Това е било и първият път в историята ѝ, когато разноските за нови енергийни мощности са се доближили до вложенията ѝ за изследване и развиване на артикули, само че геополитическите събития, които се развиха от този момент, потвърдиха, че това е било мъдро решение.

Може да бъде пагубно, в случай че енергийните доставки и разноските са непредвидими, тъй като не можете да определите себестойността или да предвидите бъдещите доходи “, изяснява Домусчиев. „ В момента това е един от главните дефекти на енергийната система в Европа. “

За да се опълчи на това, „ Хювефарма “ стартира да уголемява потенциала си за слънчева сила от 25 MW на 185 MW, като този план е плануван за довеждане докрай до края на първото тримесечие на 2023 година Слънчевите съоръжения на компанията в последна сметка ще доближат потенциал от 300 MW.

Най-късно до 2030 година ще сме самодостатъчни в енергийните си потребности “, споделя Домусчиев.

Междувременно задължението на българската компания към продуктивността и устойчивостта на световното произвеждане на храни продължава да жъне награди в доста подсектори. Например, защото наподобява, че аквакултурата е предопределена да играе все по-важна роля в изхранването на световното население, а нилската тилапия към този момент е вторият най-отглеждан тип риба в света, въвеждането на рентабилни принадлежности за увеличение на наличните хранителни субстанции в храната за риби стана неотложно. Новото потомство фитазен ензим на „ Хювефарма “ – OptiPhos Plus – оказва помощ на животните да усвояват по-добре фосфора, като усъвършенства потреблението на неорганични фосфатни източници и понижава натиска върху околната среда.

Компанията непрестанно се стреми да понижи излъчванията на парникови газове (ПГ) на своите клиенти и да откри решения за развъждането на всички типове животни. Птицевъдството се оправя по-добре от доста други сфери на агробизнеса във връзка с излъчванията, само че мащабът и темпът на напредък на тази промишленост значат, че нейната екологична резистентност може да се трансформира в проблем в бъдеще. Оптимизирането на здравето на птиците, изключително здравето на техния храносмилателен тракт, е основен фокус на „ Хювефарма “ и се оказа потребно за поддържане на продуктивността и усъвършенстване на потреблението на фуража.

Той споделя, че в по-широк мащаб компанията е приела предизвикването да създаде растителни масла с Омега 3 мастни киселини, които могат да се употребяват като заместители на техните еквиваленти на рибна основа. Миналия ноември компанията сътвори взаимното дружество Huve Nutraceuticals, което е отдадено на широкомащабното произвеждане на тези растителни масла. Въпреки че продукцията ще бъде главно ориентирана към приложимост в храненето на животни, новата гама масла от водорасли ще бъде подобаваща и за приложимост в храни за домашни любимци и хора.

Базиран в нов ферментационен цех в град Пещера в южната част на България, индустриалният развой ще отстрани рисковете за здравето, свързани с токсините, открити в рибеното масло, което нормално се употребява при извличането на Омега 3.

Трябва да уловите милиони тонове риба, с цел да отговорите на търсенето на Омега 3, тъй че екологичното преимущество от потреблението на масла от водорасли, създадени посредством ферментация, е явно, “ споделя Домусчиев. „ Също по този начин е и по-здравословно, защото те не съдържат тежки метали, като живак или нанопластмаси, които са станали ендемични за рибите – в този момент, когато нашите океани са толкоз нечисти. “

Преминаването на „ Хювефарма “ към стабилно произвеждане на масло от водорасли е единствено последният от дългата поредност от далновидни планове, които Кирил Домусчиев и брат му Георги започнаха в бранша на отглеждането на животни от 2000 година, когато получиха 54% дял в отчасти държавната компания за ветеринарна медицина " Биовет ". Производственият филиал към момента работи, макар че компанията е преименувана на „ Хювефарма “ пет години по-късно („ Хю “ е от human (хуманна), а „ ве “ от ветеринарна медицина). Чрез композиция от органически напредък и придобивания, компанията се трансформира в в действителност световна, с 11 завода в четири страни, доходи от над $745 милиона и EBITDA от $200 милиона за 2021 година

Корпоративният щаб е основан в София, само че Пещера остава негов обичаен център и оперативна база, а от своя най-модерен комплекс там, дъщерното сдружение " Биовет " към момента координира дейностите на мрежа от самостоятелни индустриални звена. Натрупана през последните 22 години посредством композиция от органични стартъпи и придобивания, тази мрежа в този момент се простира от България до Италия, Франция и Северна Америка.

Нейните активи в България включват огромни, съвременни ферментационни фабрики, които обезпечават потенциал за главното биотехнологично произвеждане, филтриране и преправка надолу по веригата, както и огромни уреди за научноизследователска и развойна активност, обезпечаване на качество и пакетирани артикули.

Работим на световния пазар “, споделя Домусчиев. „ Ние освен продаваме продуктите си допълнително от 100 страни, само че нашите уреди са на разнообразни места, имаме две индустриални площадки във Франция, цех за химически синтез в Италия, три индустриални мощности за биотехнологии и ваксини в България и пет в Съединени американски щати за ваксини и ветеринарни медикаменти. "

Сега той се е насочил към Югоизточна Азия, а „ Хювефарма “ сега построява нова районна мрежа от филиали във Филипините, Индонезия и Южна Корея. Въпреки че сега употребява външни дистрибутори в тези страни, фактът, че районът оказа помощ на интернационалните продажби (с изключение на Европейски Съюз и Северна Америка) да се усилят с 15% предходната година, накара Домусчиев да сътвори свои лични дъщерни сдружения, по този начин както компанията направи преди години в Индия, Тайланд, Китай и Тайван.

Искаме да сме там със лични екипи, които са напълно фокусирани върху нашите артикули “, споделя Домусчиев. " Клиентите се обръщат към „ Хювефарма “ поради нейната надеждност. Всичко е обвързвано с качеството и доставката в точния момент. "

Домусчиев вижда благоприятни условия за в допълнение нахлуване на пазара, залагайки на репутацията на компанията като благонадежден сътрудник, доставящ качествени артикули. Способността ѝ да преодолява проблемите във веригата на доставки се дължи на цялостната ѝ интеграция – от личната ѝ научноизследователска и развойна активност през производството на множеството от дейните фармацевтични съставки в нейните формулировки, до доставката до клиенти по целия свят.

Компанията също по този начин продължава да се уголемява в Съединени американски щати, където участва откогато закупи цех в Сейнт Луис през 2007 година С централа в Джорджия, Huvepharma Inc. се разрасна, с цел да обхване индустриални и проучвателен мощности в щатовете Северна Каролина, Небраска, Колорадо и Мисури. Съвсем неотдавна тя закупи нов център за научноизследователска и развойна активност в щата Флорида, който Домусчиев възнамерява да употребява като платформа за развиване на портфолиото от ваксини на компанията.

Вярата на Домусчиев в бъдещето на пазара на ваксини е разбираема. Финансовите резултати на „ Хювефарма “ се усъвършенстваха по време на пандемията от COVID-19, а приходите порастват средногодишно с 11% през последните пет години. Това впечатляващо показване наподобява ще продължи.

Ако 2022 година продължи, както стартира, съвсем несъмнено ще реализираме двуцифрен напредък и тази година макар всички провокации, пред които сме изправени “, споделя той. „ Това се трансформира в стандарт за нас през последните 10 – 15 години. И съвсем целият този напредък бе органически. “

Домусчиев е изцяло наясно, че постигането на органически напредък е обвързвано с набирането и задържането на най-хубавите чиновници. „ Ние постоянно се стремим да предложим на нашите чиновници конкурентни хонорари, само че това е единствено половината от уравнението “, споделя той. „ Непрекъснато се стремим да им предоставим подобаващ трейнинг и обучение, както и атрактивни поощрителни стратегии. Освен това те могат да видят, че постоянно реинвестираме облагите си назад в компанията посредством нашата интензивна годишна капиталова стратегия. Да работиш в компания, която пораства и се развива и където можете да видите резултатите от работата си, е тип мотивация. И тази мотивация е доста значима. “

„ Хювефарма “ има ясна визия освен за през днешния ден, само че и за близкото бъдеще, като се взема поради устойчивостта доста съществено, дружно с предизвикването да се отговори на потребностите на един по-взискателен и по-зелен свят. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР