Тъй като цените на петрола и бензина в САЩ скочат

...
Тъй като цените на петрола и бензина в САЩ скочат
Коментари Харесай

CNN: Рекордно високите цени на газа няма да бъдат овладяни чрез сондиране на повече петрол в САЩ

Тъй като цените на петрола и бензина в Съединени американски щати скочат до небето, политиците и от двете страни приканиха за видимо елементарно решение: да облекчим цените и да доставяме спомагателна сила за Европа.

„ Президентът би трябвало да постави завършек на войната си против американската сила “, сподели в неотдавнашно изказване сенаторът републиканец Джон Барасо от Уайоминг. Републиканците упорстват администрацията да смъкна оковите от американските производители на сила. " Имаме силата вкъщи и би трябвало да я използваме. “

Но Съединени американски щати към този момент са най-големият производител на недопечен нефт в света, произвеждайки към 11,6 милиона барела нефт дневно към декември - и това предложение се усилва, споделиха енергийни специалисти пред CNN.

Погребани под американската почва лежат потвърдени петролни ресурси на стойност 38,2 милиарда барела, които към момента не са употребявани, съгласно Администрацията за енергийна информация на Съединени американски щати. Но има огромна спънка Съединени американски щати да употребяват този нефт: има наклонност да е по-лек и друг от по-тежкия вносен нефт, на който сега разчитаме. Идеята, че Съединени американски щати могат да бъдат изцяло енергийно самостоятелни - и че ще се борят с възходящите цени на газа - е фикция, споделиха доста специалисти пред CNN.

„ Това, което в действителност интересува американците и американските чиновници, е цената на бензина и това няма съвсем нищо общо с това дали сме енергийно самостоятелни или не “, сподели Боб Макнали, президент на Rapidan Energy Group. „ Може ли Съединени американски щати да се предпазят от неустойчивостта на международния петролен пазар? Отговорът е не. “ Твърде рано е да се каже дали сегашният ценови потрес ще провокира смяна в метода, по който американците употребяват нефт, само че специалистите споделиха, че това принуждава деликатно да погледнем по какъв начин страната го употребява.

„ Проблемът, с който Съединени американски щати се борят от позиция на сигурността – ние сме подвластни от петрола “, сподели Сам Ори, изпълнителен шеф на Института за енергийна политика в Чикагския университет, пред CNN. " Идеята, че в случай че произвеждаме повече нефт по някакъв метод, това би помогнало с този проблем - просто не е правилно. " Защо повече сондажи няма да ограничи цените на газа Има доста аргументи за това, само че най-голямата е, че петролът в действителност е световна стока, споделиха специалисти пред CNN.

Глобалната цена на петрола дефинира цените на газа в Съединени американски щати и е невероятно да се отдели тази цена от изменящата се световна динамичност. „ Енергийните пазари са световни, пазарът на нефт даже повече от природен газ “, сподели енергийният анализатор Рейчъл Зиемба. „ Според мен не е в действителност реалистично да затворим [САЩ] и да бъдем енергийно самостоятелни и да кажеш: „ Съжаляваме, момчета, ние сме самостоятелни и не ни пука за вас. “ "

Натискът за възбрана на съветския нефт набира скорост. Ето какво значи това за цените на силата в Съединени американски щати Натискът за възбрана на съветския нефт набира скорост. Ето какво значи това за цените на силата в Съединени американски щати САЩ получават по-голямата част от вносния си недопечен нефт от Канада (4 милиона барела на ден), Мексико (492 000 барела на ден) и петролни колоси от Близкия изток като Саудитска Арабия и Ирак (общо 695 000 барела на ден).

Организации като ОПЕК+ имат голямо въздействие върху цените, които се двоумят заради индустриалните цели. Цените на петрола към този момент се покачваха преди войната на Русия в Украйна, тъй като Саудитска Арабия и Русия произвеждаха по-малко гориво, в сравнение с дадоха обещание, заяви CNN. „ Всички заплащат една и съща цена за суровия нефт “, сподели Макнали. Съществува и фактът, че Съединени американски щати употребяват друг тип нефт, в сравнение с създават.

Макнали оприличи типа лек недопечен нефт, който Съединени американски щати създават, с шампанско, а тежкият недопечен нефт, който внасят, с кафе. Важно е, че петролните рафинерии в Съединени американски щати са построени, с цел да рафинират този " тежък и дръглив " вносен недопечен нефт - сходно на отделянето на наслойка от кафе, сподели Макнали. „ Дори като оставим настрани сложността, обвързвана с качествата на суровия недопечен и рафинерийните диети/конфигурации и ролята на биогоривата, Съединени американски щати към момента би трябвало да внасят нефт, защото вътрешните доставки към момента са под голямото им търсене на нефт, макар че набъбна извънредно доста през последните 10 години “, Клаудио Галимберти, специалист по петролни пазари и старши вицепрезидент по разбора в Rystad Energy, сподели за CNN по имейл.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР