Тъй като Тръмп сега е изправен пред десетки наказателни обвинения,

...
Тъй като Тръмп сега е изправен пред десетки наказателни обвинения,
Коментари Харесай

Християнски телевизионни евангелисти представят Тръмп като богоизбран лидер

Тъй като Тръмп в този момент е изправен пред десетки наказателни обвинявания, до момента в който се бори за втори мандат, някои християнски медии ускоряват поддръжката си, като го показват като инструмент на Божията воля , който е изправен пред гонене от враговете си, предава " Ройтерс ".

Въпреки че хората, които вършат тези изказвания, значително са отвън мейнстрийма в християнските медии , те са натрупали доста количество онлайн почитатели и посланията им отекват в радио излъчвания, кабелна телевизия и стрийминг платформи, които доближават до милиони американци всеки ден.

" Това в действителност е борба сред положителното и злото " , споделя евангелският ефирен просветител Ханк Кунеман за множеството наказателни обвинявания, пред които е изправен Доналд Тръмп. " Има нещо в президента Тръмп, от което врагът се опасява: Нарича се помазание. "

Пастор от Небраска, който приказва в новинарското предаване " FlashPoint " предишното лято, е измежду няколко гласа в християнските медии, настояващи за обръщение с древен пропорции: Президентската конкуренция през 2024 година е борба за душата на Америка и преследваният Тръмп има Божията отбрана.

" Те просто се пробват да го банкрутират. Опитват се да му вземат всичко, което има. Опитват се да го вкарат в пандиза ", сподели създателят, медийна персона и самопровъзгласил се за оракул Ланс Уолнау през октомври в " The Jim Bakker " Show ".

" Божията ръка е върху него и той не може да бъде спрян. "

Твърденията, че Тръмп се възползва от божествена помощ, съставляват разтърсващ контрапункт на възгледите, изразени от неговите критици, които го жигосват като аморален лъжец, който се стреми да унищожи демокрацията, и показват неговата подстрекателска изразителност по отношение на имигрантите в страната нелегално и съперниците, които е заплашил да преследва.

Безбройните правни несгоди на някогашния президент включват   и финансови операции. През май правосъдните заседатели взеха решение, че Тръмп би трябвало да заплати 5 милиона $ обезщетение за полово принуждение над писателка на списание през 90-те години който той разгласи за лъжкиня. Той също е изправен пред углавен развой по обвинявания, че е прикривал. И в двата случая той отхвърли да е направил нарушаване.

Пороят от правосъдни искове като цяло послужи за увеличение на поддръжката на Тръмп измежду републиканците , вместо да я понижи, показа изследване на Reuters/Ipsos от юли.

Приблизително 80 милиона американци, които се разказват като новородени или евангелски протестанти - към една четвърт от популацията - са обезпечили основата за неговия метеоритен напредък и равнищата им на изборна интензивност този ноември може да се окажат сериозни в яростно съревнование против противника на Демократическата партия Джо Байдън.

Интервютата на Ройтерс с 10 специалисти в региона на религиозната политическа активност, политическите науки, медиите и религията обрисуваха контурите на християнско медийно пространство , което като цяло поддържа Тръмп и неговата политика, само че предлага разнообразни възгледи за всяка религиозна задача, която той може да има, и акцентира смяна в известията в периферията в навечерието на тези избори.

Много консервативни християни от дълго време разчитат на християнските медии, с цел да пазят политически дела , свързани с тяхната религия, като антикомунизма и анти-абортите.

Но това, което е новото в този избирателен цикъл, е безсрамната поддръжка за Тръмп и честотата, в която той е представян като " богопомазан " водач , сподели Брайън Калфано, професор по политически науки и публицистика в университета в Синсинати, който е изследвал разпространяването на разбиращите се в медиите министри, които поддържат Тръмп.
 Тръмп и Байдън загряват за вота през ноември
Тръмп и Байдън загряват за вота през ноември

Двамата политици не престават да печелят първичните избори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР