Тъй като темпът на инфлация в САЩ започва да намалява,

...
Тъй като темпът на инфлация в САЩ започва да намалява,
Коментари Харесай

Бил Грос: Фед рискува да превиши целите си

Тъй като темпът на инфлация в Съединени американски щати стартира да понижава, дебатът неизбежно се измести към това по кое време Федералният запас би трябвало да се отдръпна с покачвания на лихвените проценти, а именитият вложител в облигации Бил Грос предизвести, че централната банка рискува да надвиши задачите си, написа Fortune.

Докато инфлацията в Съединени американски щати сподели някои позитивни признаци за нормализиране в последно време, Федералният запас, проектант на шестте покачвания на лихвените проценти тази година, за които мнозина се опасяваха, че рискуват да хвърлят стопанската система в криза, наподобява няма желание да спре скоро.

Критиците на нападателната тактика на Федералния запас споделиха, че централната банка рискува да надвиши задачите си за лихвен %, като ги поддържа прекомерно високи за прекомерно дълго време. Част от тази рецензия е обвързвана със скоростта на повишение на лихвените проценти тази година, което остави малко време за оценка на резултата от всяко покачване върху инфлацията и положението на стопанската система.

И едно от нещата, които Фед може да пропуща, са „ рисковите “ равнища на прикрит ливъридж – извънбалансов и значително нерегулиран дълг – който циркулира в стопанската система сега, предизвестява Бил Грос, милиардер вложител в облигации и съосновател на Pimco, един от най-големите хедж фондове в света.

Съществува доста действителен риск от „ прекалено много прикрит ливъридж “ в днешната стопанска система, показва Грос и поучава Фед да обмисли дали към този момент е достигнал „ оптимално “ равнище на лихвените проценти.

„ Опасността от превишаване и нуждата от ориентирана към бъдещето парична политика са мощен мотив за това “, написа той. „ Сега Фед би трябвало да спре да покачва лихвите и да изчака да види дали купата за пунш е задоволително източена. “

През 2002 година Fortune назова Бил Грос „ Кралят на облигациите “, прякор, който тази година беше употребен и в заглавието на биография, написана от Мери Чайлдс от NPR. Грос се пенсионира през 2019 година след значително безпроблемен престой в Янус Хендерсън, само че революционната му работа на пазара на облигации му завоюва прозвището и в един миг той управлява най-големия облигационен фонд в света.
Източник: infostock.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР