Тъй като светът е потънал в мрак по време на

...
Тъй като светът е потънал в мрак по време на
Коментари Харесай

Необичайни храни от времето на Голямата депресия

Тъй като светът е потопен в мрак по време на Голямата меланхолия, американците трябвало да се оправят с храната. С оскъдните пари и запаси те били принудени да измислят някои в действителност скандални ястия! От пица без гарнитура до странна запеканка - можете единствено да си визиите какви диви измислици са се появили през тези 10 мрачни години! Ако желаете да разберете какъв брой изобретателни са били хората в сложни времена, продължете да четете.

Пица без гарнитури

Днес пицата е една от най-разпространените храни в Съединените щати, само че версията от времето на Голямата меланхолия е неузнаваема. Ресурсите са били извънредно лимитирани, тъй че хората е трябвало да се задоволяват с това, което е било разполагаем. Това им разрешило да измислят ядене, наречено елементарна пица.

То просто се е състояло от парче тесто за пица, което е било разточено и изпечено във фурната. Повечето хора не са имали никакви гарнитури, тъй че нормално е била покрита с малко масло.

" Ястието на бедния човек "

" Храната за сиромаси " е била метод хората да си набират евтина, само че изобилна храна. Повечето американци нямали работа, тъй че трябвало да намерят евтини способи да нахранят себе си и фамилиите си.

Храната за сиромаси нормално включвала пържени картофи, лук и хотдог. Онези, които имали задоволително шанс, го заливали с доматен сос. Музеят " Д-р Пепър " счита, че изобретяването на това ядене по време на Голямата меланхолия е довело до основаването на емблематичния Чикагски дог (хотдог с горчица, репички, лук, домати, кисели краставички, спортни чушки, сол от целина и маруля).

Зърнена закуска

Експерти по домашна стопанска система от университета " Корнел " оказват въздействие върху питателните привички на американците по време на Голямата меланхолия. Според библиотеката на университета Корнел екип, управителен от Флора Роуз, създава зърнена закуска с тонове витамини и минерали, наречена Milkorno. Тя се срещала и под имената Milkoato и Milkwheato.

Сместа включвала мляко на прахуляк, сол и царевично брашно и била една от най-безвкусните ястия, появили се по време на Голямата меланхолия. Едно от преимуществата на Milkorno е, че обезпечава на фамилиите по този начин нужните калций, протеини и въглехидрати.

Тарелки за отпадък - от всичко по малко!

Тарелка за отпадък може да наподобява уместно име за хранителен съд от Голямата меланхолия, само че тази паница не е била направена от същински отпадък. Често срещаните съставки в чинията за отпадък включват салата от макарони, домашно пържени картофи, печен фасул, салам, чийзбургер, говеждо чили, бял лук, горчица, кетчуп и пикантен сос.

Тарелките с отпадък са ядене в заведенията за хранене и през днешния ден, в това число в сладкарница в Рочестър, Ню Йорк. Актуализираните версии включват пържена риба, сирене на скара, вегетариански бургери, пръчици моцарела, пилешки бутчета и хотдог.

Запеканка с болонезе

Някои може да мислят за болонезето като сос за паста, само че по време на Голямата меланхолия хората е трябвало да проявят творчество с лимитираните си съставки. Болонезето е било лесно налична храна, тъй че е била направена на запеканка.

Типичните съставки на запеканката с болонезе са сирене чедър, фасул, консервирано чили, лук, чесън, чушки, бекон, свинска консерва и болоня. Онези, които я ядели, считали, че това е едно от най-ароматните ястия от онази ера, което се срещало рядко.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР