Тъй като става дума за вкарване на някакви постановки в

...
Тъй като става дума за вкарване на някакви постановки в
Коментари Харесай

Проф. Павлов за нов учебник по история в Русия: Едно откровено пропагандно оръжие

" Тъй като става дума за вкарване на някакви постановки в учебник – нещо, което е извънредно рисково и е едно искрено пропагандно оръжие, което няма здрав смисъл от позиция на науката, а пък и на самата просветителна наклонност, когато се ползва науката по отношение на младежите ", съгласно проф. Павлов.

 

Той изясни, че това не е нещо ново. " Още при започване на хилядолетието в съветските учебници започнаха да се прокрадват сходни хрумвания. Аз даже мога да изтъквам съветски откриватели, само че ще си го спестя, защото на тези хора по никакъв начин не им е елементарно сега, които с паника отбелязваха по какъв начин последователно се основават тези легенди за съветския мир, за величието на Руската империя, за уникалността на Русия, която има някаква роля. И тук се вижда въздействието на такива мракобесници като Дугин, такива идеолози на актуалния съветски нацизъм, защото става думана процедура за нещо, което припомня и то в някои случаи надминава Гьобелсовата агитация. Така че единствено по себе си това вкарване на сякаш " специфичната военна интервенция “, на експанзията, на тази брутална експанзия по този метод в учебниците не може да бъде целесъобразно по безусловно никакъв метод ", разяснява още той.

 

По думите му новия учебник по история в Русия е империалистически метод в духа на ХІХ век. " Така че нищо положително не може да се чака от сходно отношение към съществено нещо, каквото е образованието и образованието по история. То просто изкривява хората и ги трансформира в някакви зомбита ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР