Тъй като случаите на 100-дневна кашлица нарастват по целия свят,

...
Тъй като случаите на 100-дневна кашлица нарастват по целия свят,
Коментари Харесай

Коклюш: Вътре в страната, където ваксините са на изчерпване, тъй като медиците се страхуват от огромен брой смъртни случаи

Тъй като случаите на 100-дневна кашлица нарастват по целия свят, една страна е изправена пред вероятността за необятно публикувани детски смъртни случаи, защото нейните доставки на ваксини понижават.

Филипините се чака да изпитат огромен дефицит на ваксини против коклюш - който е по-известен като магарешка кашлица - преди края на май, съгласно Министерството на здравеопазването в Манила. Здравните управляващи към този момент са създали поръчка за повече петвалентни ваксини, само че фармацевтичните компании се нуждаят от към 120 дни, с цел да ги произведат.

Министърът на опазването на здравето Теодоро Хербоса сподели пред държавната телевизия PTV, че имунизациите ще дойдат през юни, оставяйки празнота от един месец, когато родителите няма да могат да имунизират децата си. Само през първите три месеца на 2024 година в страната са регистрирани минимум 890 случая, като 49 деца - от новородени до петгодишна възраст - са били изумени от заболяването.

„ Четиридесет и девет деца са умряли заради...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР