Тъй като се движим с ужасяваща скорост през 2024 г.,

...
Тъй като се движим с ужасяваща скорост през 2024 г.,
Коментари Харесай

ChatGPT, Титан и климатичен хаос: Предсказанията, които се сбъднаха през 2023 г.

Тъй като се движим с ужасяваща скорост през 2024 година, е добър миг да спрем и да погледнем обратно към пророчествата за това какво се е очаквало да се случи през миналата година.

От отдавнашните, загадъчни пророчества на спорни гадатели до доста по-земните прогнози на коментатори от сектора - дано забележим кой какво в действителност е познал.
Баба Ванга
Сляпата родна мистичка, търсена от международни водачи, искащи да схванат какво ги чака в бъдеще, Баба Ванга е считана за Нострадамус на Балканите. Въпреки че умира през 1996 година, мнозина не престават да гледат към пророчествата ѝ - някои от които са повече от тревожни.

Ето едно предсказване, което постоянно се свързва с 2023 година: нейното предизвестие, че Земята ще бъде ударена от голяма слънчева стихия. Това накара някои да се притеснят, че ни чака нещо от мащаба на събитието Карингтън от 1859 година, което провокира безпорядък в телеграфните системи и даже пожари.

Влиянието на сходно събитие върху актуалната цивилизация, чието действие зависи от електричеството, би било неизчислимо по-лошо. Разбира се, това не се случи през 2023 година, само че Слънцето показва най-интензивната магнитна интензивност от съвсем 21 години, като през юни се наблюдаваше поразително огромен брой слънчеви петна. Това докара до епично слънчево изригване от най-високата категория, което аргументи радиозатъмнение в Тихия океан и в някои елементи на Съединени американски щати за половин час.

Въпреки че не докара до злополука, това разстройване беше злокобно увещание на какво е способно Слънцето, когато е в едно от своите неприятни настроения.
Компанията Forrester
Сега прекосяваме към анализаторите от корпоративния свят. По-конкретно, на специалистите с огромни мозъци от световната изследователска компания Forrester, които през 2022 година направиха някои привличащи вниманието точни прогнози.

Една от тях беше за възхода на изкуствения разсъдък. Forrester излезе с изказване, в което се споделяше, че през 2023 година изкуственият разсъдък ще съставлява " гражданска война ", като " бързият напредък в областите на фундаменталните проучвания на изкуствения разсъдък " ще трансформира " изкуствения разсъдък в неразделна част от това, което прави едно дружество сполучливо " . В изказването се показва, че генеративният изкуствен интелект ще стане " неразделна част от ежедневните работни процеси " .

Трябва да се има поради, че това изказване беше направено преди стартирането на ChatGPT и когато не се говореше доста за вероятността да можеш да създаваш текст, изображения и музика от нищо. Днес генеративният изкуствен интелект бързо се трансформира в неразделна част от бизнеса по целия свят.

Анализаторите на Forrester също по този начин предвидиха, че парите в брой ще се завърнат след всеобщото прекосяване към цифрови заплащания по време на пандемията и директно след нея. Това махало в действителност се случи, като органът на банковата промишленост UK Finance съобщи, че броят на заплащанията, осъществени с пари в брой в Обединеното кралство, се е нараснал за първи път от десетилетие. 
Нострадамус
Какво е споделил най-известният вещател за 2023 година? Това е сложен въпрос, защото Нострадамус е записал всичките си видения под формата на криптирани четиристишия - всъщност стихотворения, написани на самобитен език, които могат да се поясняват неведнъж. Въпреки това, някои акцентират предизвестието му, че " сухата земя ще стане още по-изсъхнала и ще има огромни наводнения, когато това се види " , както и други послания, които сигнализират за идна климатична злополука.

Разбира се, през 2023 година се наблюдаваха някои мрачни стадии в климатичния безпорядък. Сред тях са бурята " Даниел " - най-смъртоносният средиземноморски циклон, сходен на тропически, в историята, който съгласно специалистите е бил остър от провокираното от индивида изменение на климата, и тежките горещини по света. Всъщност междинната световна температура за юли беше публично оповестена за най-високата в историята и евентуално най-високата, която планетата е виждала от 120 000 години насам.

Нещо повече, в скорошен отчет на Организация на обединените нации се споделя, че светът е на път да доближи температура от 2,9 градуса над прединдустриалните равнища - и това даже при съблюдаване на актуалните задължения в региона на климата. Нима Нострадамус е очаквал всичко това?
Алманах на Стария Мур
Алманахът на Стария Мур се издава непроменяемо от повече от 250 години и е доста обичано годишно ирландско списание, което съдържа голям брой публикации, най-известните от които са поредност от предсказания за идната година.

Изданието за 2023 година се гордееше с дълъг лист от прогнози, доста от които, би трябвало да се признае, не са се сбъднали (все още чакаме идването на извънземни, а папата към момента е Франциск). Въпреки това в листата има и злато, защото в него се приказва за коренно разрушителния напредък на изкуствения разсъдък и - което е най-поразително - за някаква " драма с подводница " , която ще се разиграе през 2023 година

Това е извънредно прозорлива информация, като се има поради, че през 2023 година в действителност се случи най-известният случай, обвързван с подводници, след потъването на " Курск ". А точно - шокиращата имплозия на  " Титан " на OceanGate по време на пътуването му до останките на " Титаник ", която аргументи гибелта на всичките петима пасажери.

Сагата с " Титан " притегли вниманието на целия свят през юни, като доста разногласия се завъртяха към ограниченията за сигурност, подхванати от компанията. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР