, тъй като проучванията там показват, че ваксината на Pfizer

...
, тъй като проучванията там показват, че ваксината на Pfizer
Коментари Харесай

Израел облекчава блокадите при почти 50% ваксинирани срещу коронавирус

, защото изследванията там демонстрират, че имунизацията на Pfizer е 98,9% ефикасна за попречване на хоспитализации и гибел при боледуване от ковид, съобщи BBC. Страната влезе в третата си обсада на 27 декември. От неделя магазини, библиотеки и музеи могат да работят, само че към момента се изисква спазването на обществена отдалеченост и носенето на маски. Министерството на здравеопазването заяви, че това е първият стадий от връщането към естествения живот.
 Израел не регистрира странични реакции при деца, имунизирани против ковид
Израел не регистрира странични реакции при деца, имунизирани против ковид

Здравните управляващи са разрешили да бъдат имунизирани някои деца

Израел сега е с най-вече имунизирани в света . Повече от 49% от хората са получили най-малко една доза. Редица обекти, в това число фитнес зали, хотели и синагоги. изискват от посетителите " зелен паспорт " за имунизиране. Малък брой хора, които са се възстановили от вируса и сега не дават отговор на изискванията за ваксина, също могат да получат документа. Паспортът, който се съдържа в приложение, се издава от здравното министерство и ще бъде годен шест месеца - една седмица след втората доза.

Концерти и спортни събития се организират при 75% потенциал - до 300 души вътре и 500 извън. Въпреки облекчаването на рестриктивните мерки, летището в Израел ще остане затворено още две седмици.

Премиерът Бенямин Нетаняху споделя, че чака 95% от израелците над 50-годишна възраст да бъдат имунизирани през идващите две седмици.
 Газа получи първите ваксини против COVID-19
Газа получи първите ваксини против COVID-19

След рецензии към Израел, че непозволено бави доставките

при десетки деца на възраст под 16 година в Израел, които са имунизирани против ковид, защото са изложени на по-висок риск поради разнообразни съпътстващи болести. Здравните управляващи позволиха да бъдат имунизирани някои деца , които имат затлъстяване, диабет, тежки белодробни и сърдечни болести, рак и имуносупресия.

По-рано тази седмица линията Газа получи първите си дози от имунизацията, откакто Израел утвърди прехвърлянето през нейната граница. Пратката включва 2000 дози съветска ваксина Sputnik V, която ще се употребява при пациенти с трансплантирани органи и пациенти с бъбречна непълнота, заяви представител пред " Ройтерс ". Палестинското министерство на опазването на здравето подписа договорка с израелското за имунизиране на 100 000 палестинци, които работят в страната. Смята се, че досега пет милиона палестинци чакат имунизациите си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР