Тъй като познавам г-н Иван Гешев, аз заявявам, че се

...
Тъй като познавам г-н Иван Гешев, аз заявявам, че се
Коментари Харесай

Сарафов: Познавам Иван Гешев, страхувам се за живота си!

Тъй като познавам господин Иван Гешев, аз декларирам, че се опасявам за живота си и упорствам за защита от Главна дирекция " Охрана " към Министерство на правораздаването, с цел да не се окажа ненадейно погубен, по този начин както беше погубен прокурорът Колев по времето на един различен основен прокурор. Това съобщи зам.-главният прокурор Борислав Сарафов на брифинг и изиска през медиите правосъдният министър Крум Зарков да му подсигури защита, заяви кореспондент на " Фокус " .

Директорът на Национална следствена служба сподели още, че до през вчерашния ден се е разхождал умерено със фамилията си по улиците, само че от през днешния ден това към този момент не е по този начин.

" Г-н Гешев, Вие надалеч надминахте вашия кумир господин Филчев " , обърна се той към основния прокурор.

" Иска ми се да считам и мощно се надявам, че страхът на сътрудниците ми от него не е толкоз мощен и сковаващ сърцата ни. Напротив. Надявам се да покажем, че прокуратурата може да бъде изменена от вътрешната страна, че имаме лични съпротивителни сили. В Прокуратурата работят почтени магистрати и това би трябвало да види. Трябва да покажем, че имаме съпротивителни сили и сами можем да очистим личната си къщурка от недостойните практики ", уточни Сарафов.

" Г-н Иван  Гешев трансформира Прокуратурата и кабинета си в хан за ромските барони,  с които сами знаете, че върви да яде ритуално саралия в " Столипиново " и " Факултета ". Срамно е това. Аз и сътрудниците ми се срамим от неговото държание. Считам за безусловно неприемливо институцията прокуратура да се употребява за персонален, политически PR на господин Гешев ", безапелационен е Сарафов и добави, че с днешния брифинг Гешев е онагледил думите му, че институцията е " нагазила надълбоко на политическия терен ".

" Призовавам всички сътрудници да създадат общи събрания по места или едно общо заседание в София, които да бъдат напълно открити за медиите, с цел да могат сътрудниците свободно да показват волята си. Да не бъдат закрити, на които да се пускат всякакви срамни мнения от камарата или от асоциацията, които са присъдружни на основния прокурор персонално . Призовавам сътрудниците свободно да изразят своята воля подобен ли основен прокурор желаят да въплъщава институцията “, запита Сарафов

" Крайно време е някой да каже, че царят е гол " , обърна се към медиите зам.-главният прокурор и добави, че точката на шупване е достигната и по този начин не може

" Призовавам той (Гешев - б. р.) незабавно да бъде отхвърлен от Висш съдебен съвет, с цел да не продължи да нанася вреди на прокуратурата ", обърна се към магистратите Сарафов.

" За страдание аз от ден на ден считам, че отпред на институцията ни сега още веднъж, както преди двайсетина години, има невменяем човек, който е присвоил прокуратурата като своя частна благосъстоятелност ", заключи Сарафов.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР