Тъй като на 26 юни, температурите в Обединеното кралство ще

...
Тъй като на 26 юни, температурите в Обединеното кралство ще
Коментари Харесай

Британски експерти дават съвети за справяне със слънчевите изгаряния

Тъй като на 26 юни, температурите в Обединеното кралство ще се повишат до 30 градуса, доста британци ще посегнат към надеждния си безоблачен крем, преди да излязат да се порадват на прелестното време. Всеизвестно е, че слънцезащитният крем защищава от нездравословните UV лъчи, само че даже най-високият SPF50+ не всеки път може да ни избави от неприятно изгаряне, в случай че прекалим с престоя си на слънце или забравим да допълним отбраната си, заяви Mirror.
Слънчевите изгаряния са по-често срещани при хората със светла кожа и дребните деца, само че те могат да сполетят всеки, без значение от възрастта. Лечението на слънчево изгаряне не постоянно е елементарно, като многочислените спорни препоръки и старите приказки за домашни средства постоянно утежняват казуса. Въпреки това не се отчайвайте, в случай че несъзнателно сте се изгорили в жегите тази седмица. Съществуват няколко безвредни, бюджетни и утвърдени от лекаря способи за лекуване на слънчеви изгаряния в домашни условия, които могат да ви оказват помощ да облекчите дискомфорта на изпечената си кожа.
Един елементарен, само че ефикасен метод за усмиряване на слънчевите изгаряния е да си извършите хладка или топла вана и да добавите чаша цели овесени ядки. Тази налична зърнена просвета ще придаде на водата във ваната млечнобял цвят, а потапянето в нея за към 20 минути може да ви помогне да облекчите болката и да възстановите естествената преграда на кожата си.
Д-р Нисит Шет от Британската фондация за кожата описа за силата на овеса при лекуване на възпаления, като съобщи: " Овесът и овесените ядки са добре известни с това, че понижават възпалението и се съдържат в някои търговски марки за лекуване на неща като екзема, заради противовъзпалителното си деяние ".
Оказва се, че различен звезден метод за битка с мъчителното слънчево изгаряне стартира надалеч преди да са нанесени вредите. Приоритетната хидратация преди, по време на и след потапяне в лъчите може да облекчи дискомфорта на кожата ви и да предотврати признаци на дехидратация като главоболие и замаяност.
Ако пиенето на литри вода ви се коства непривлекателно, има различни разновидности като похапване на сочна диня, цялостна с антиоксиданта ликопен, който се бори с възпаленията. Нанасянето на охлаждащ гел от алое вера върху изгорелите от слънцето места също е рационална тактика заради известните му охлаждащи и противовъзпалителни свойства.
Експертите поучават тези, които са получили неприятно слънчево изгаряне, бързо да се махнат от слънцето и деликатно да охладят засегнатата кожа с хладен душ или влажна забрадка. След това нанасянето на особено създаден крем или спрей за след слънце може да помогне за облекчение на болката и дискомфорта. Тези, които се нуждаят от по-силно облекчение, могат да прибегнат до болкоуспокояващи, като парацетамол или ибупрофен.
Освен това медицинските експерти поучават да предпазвате изгорялата от слънцето кожа от директна слънчева светлина, до момента в който не се възвърне изцяло.
Едно нещо, което никога не би трябвало да нанасяте върху изгаряне, обаче, е вазелин, защото той може да задържа топлината върху кожата и в действителност да утежни изгарянето. Също по този начин би трябвало да избягвате да прилагате лед или ледени компреси непосредствено върху кожата или да спуквате мехури.
Освен това се старайте да избягвате носенето на тесни облекла, които биха могли да протрият изгарянето и да нарушат сензитивната кожа, до момента в който тя се възвръща, и не се опитвайте да драскате или да отлепяте кожата, когато тя стартира да се отделя.
Макар че домашното лекуване нормално е задоволително за справяне с множеството слънчеви изгаряния, от решаващо значение е да разпознавате признаците и признаците на по-сериозно изгаряне, което ще изисква спомагателна здравна помощ, така като тежкото слънчево изгаряне понякога може да докара до топлинно безсилие и топлинен удар.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР