Тъй като коалицията БРИКС продължава да развива програмата си за

...
Тъй като коалицията БРИКС продължава да развива програмата си за
Коментари Харесай

БРИКС: Топ банка прогнозира тежка рецесия за американската икономика

Тъй като обединението БРИКС продължава да развива програмата си за дедоларизация, една от огромните банки планува забележителен спад в стопанската система на Съединени американски щати.

По-конкретно, Morgan Stanley предвижда идна криза в Съединени американски щати, обяснявайки я с упоритата битка на Федералния запас (Фед) с инфлацията.

В диалог с CNBC основният икономист на банката Елън Зентнер изрази убеденост в неизбежността на тази криза за Съединени американски щати. Зентнер акцентира, че цялостните последствия от ограниченията на Фед за стягане на лихвените проценти ще се проявят едвам към 18 месеца след последното нарастване на лихвените проценти.

През миналата година алиансът БРИКС означи забележителен растеж освен в начинанията си за разширение, само че и в съгласуваните си старания за понижаване на зависимостта от щатския $, като получи забележителна поддръжка в международен мащаб. Тези старания в този момент съставляват съществено макроикономическо предизвикателство за Съединени американски щати.

Във връзка с дейностите на страните от БРИКС против зелените пари една от огромните американски банки предвижда неизбежна криза през идващите 18 месеца. По-конкретно основният икономист на Morgan Stanley акцентира, че главният катализатор е продължаващата битка с инфлацията. Освен това отслабената позиция на щатския $ утежнява обстановката, създавайки предпоставки за иден сложен интервал.

“ “, означи Зентнер. “ “, добави той.

През последните седмици се следи спад в представянето на щатския $, комбиниран с дейна опозиция от страна на валутите на страните от БРИКС.

Икономическата коалиция си сътрудничи, с цел да понижи интернационалната взаимозависимост от зелените пари. Въпреки одобрения му статут на международна аварийна валута въздействието на досегашните начинания на БРИКС не може да бъде подценено.

На пазара в Съединени американски щати вниманието е ориентирано към предстоящото понижаване на лихвените проценти. Федералният запас възприе внимателен метод към тези съкращения, като ги отсрочи предвид на удобните стопански индикатори. Въпреки че някои чакаха понижаване на лихвените проценти през март, неотдавнашните позитивни данни трансформираха този график, като формалните лица показаха, че такова понижаване е малко евентуално до летните месеци на 2024 година

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР