Тъй като хип-хопът празнува своята 50-та годишнина тази година, една

...
Тъй като хип-хопът празнува своята 50-та годишнина тази година, една
Коментари Харесай

Членовете на Wu-Tang Clan разказват за групата, докато отбелязват 30 години от дебютния албум

Тъй като хип-хопът чества своята 50-та годишнина тази година, една група се откроява с монументалното си въздействие върху жанра: Wu- Клан Танг. Този месец се навършват 30 години от издаването на дебютния им албум " Enter the Wu-Tang (36 Chambers) ", който съгласно критиците е един от най-великите хип-хоп албуми в историята.

Членът-основател Робърт Дигс, прочут също като RZA, беше движещата мощ зад образуването на групата и ранния триумф. Членовете на групата включват емблематични имена като The GZA, Ol' Dirty Bastard, Method Man, U-God, Inspectah Deck, Ghostface Killah, Raekwon the Chef и Masta Killa.

Въоръжен с неповторимо име, въодушевено от кунг fu филми от 1970-те, стилът на Wu-Tang е комбинация от груби текстове и метафизичен тематики, което през 1990-те беше ослепителен контрастност с преобладаващите хип-хоп трендове.

RZA сподели, че групата е била повлияна от филми, които членовете са гледали на 42-ра улица в Ню Йорк, където вместо да вървят на учебно заведение, прекарват дните си в кината.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР