Тъй като европейските държави са нашата най-близка и евтина възможност

...
Тъй като европейските държави са нашата най-близка и евтина възможност
Коментари Харесай

Как да минимизираме разходите си при пътуване

Тъй като европейските страни са нашата най-близка и евтина опция за пътешестване, добре е да знаем по какъв начин да минимизираме разноските си, свзани с престоя там. Ето няколко съвета от онлайн туристическа организация eSKY.bg.

Първото и най-важно нещо, което би трябвало да помним, е, че цената на самолетните билети пада фрапантно в интервала октомври–февруари. Това са така наречен мъртви интервали за множеството самолетни компании, изключително седмиците незабавно след коледно-новогодишните празници, тъй че това е един добър интервал за покупка на самолетни билети.

В Европа има повече от 60 нискотарифни самолетни компании, някои от които много известни и в България. Повечето от тях обаче обслужват летища, които са надалеч от центъра на огромните европейски градове (над 100 км). Затова постоянно проверявайте авансово по какъв начин ще стигнете от летището до центъра или хотела си и какъв брой тъкмо ще ви коства това. Често се оказва, че огромна част от парите, спестени от самолетен билет, ще се наложи да изразходите за напредване от летището до крайната цел на вашето пътешестване.

Разходите си за храна можете да намалите като избягвате известни заведения за хранене и заведения и се ориентирате към по-малки и закътани такива, които локалните посещават – те сигурно са изпитани и не толкоз скъпи.

Съществен разход по време на престоя в чужбина е напредването в съответния град. Повечето европейски градове имат добре построена транспортна инфраструктура, по тази причина пътешестване с градския превоз в множеството случаи ще ви излезе надалеч по-евтино, в сравнение с с такси. Най-добре си вземете смесен билет за няколко пътувания. Проверете и опцията рент-а-кар, в случай че ще пътувате повече и на по-големи дистанции.

Ако сте в регион, в който има университет или студентско градче, ще ви бъде по-изгодно да изберете хотел или апартамент наоколо до него, защото там цените, както на нощувките, по този начин и на стоките и услугите в супермаркети и заведения, са по-ниски.

Ако пътувате за туризъм, добре е да знаете, че множеството музеи в Европа имат дни на отворените порти, в които не се заплаща входна такса за разглеждане на изложбите. Така че проверете в интернет за такава опция още преди да заминете. Също по този начин, множеството огромни градове оферират карти с включен вход за разнообразни атракции и безграничен достъп до публичния превоз. Германия да вземем за пример е добре известна с предлагането на тази услуга.

Тегленето на пари от банкомат ще ви излезе по-изгодно, в сравнение с продан на валута в обмен бюро на хотел или банка. Добре е да имате в себе си и авансово обменени пари.

Накрая, не забравяйте пътническата застраховка, която може да ви се коства непотребен разход, само че в реалност, може да ви спести много огромни разноски даже и при минимален случай.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР